Pate Mustajärvi sooloilee keväällä – Uusi albumi ”2018” julkaistaan 2.3.

Pate Mustajärvi sooloilee keväällä – Uusi albumi ”2018” julkaistaan 2.3.
  • Albumia ennakoi tammikuussa ”Suuri tulevaisuus” -single: https://lnk.to/Suuri-tulevaisuus
  • Pate Mustajärven yhdeksän salin ”Tyylillä”-konserttikiertue ulottuu Oulusta Helsinkiin 8.-24.3.

pate

Suomen ikonisin rock-solisti Pate Mustajärvi heittää keväällä pitkästä aikaa soolovaihteen päälle. Asiaa ennakoi tammikuussa ilmestynyt, Antti ja Ilkka Kleemolan sävelkynästä syntynyt ”Suuri tulevaisuus” –kappale. Aikakauden mukaan nimetty ”2018”-albumi julkaistaan 2.3.

 

”Tuli tehtyä albumi, joka on hyvin mun näköiseni. Yhtään niin sanottua täytebiisiä siltä ei rehellisesti sanottuna löydy”, kehaisee Mustajärvi.

 

Levyllä on mittava joukko tunnettuja biisintekijöitä. Kleemoloiden lisäksi rivistöstä löytyvät edellisen soololevyn ”Tyylillä”-radiohitin tekijät Christian Lovex ja Marko Meronen, joiden yhteistyön tuloksena uudelle levylle syntyivät kaunis ”Lupaus” -balladi ja irrottelevampi menoralli ”Lissabonissa”. Koskettavan ”Varjoista valoihin” -kappaleen Mustajärvelle tilaustyönä tekivät Happoradion kitaristi ja tuottaja Mika Haapasalo sekä Doom Unitin laulaja-lauluntekijä Jape Ylinikka.
”Jos sen hengiltä saada vois” -kappaleen säveltäjänä toimi tuottaja ja Yön kosketinsoittaja Jari Latomaa. Albumilla kuullaan myös Ultra Bra- ja Scandinavian Music Group -yhteyksistä tunnetun Joel Melasniemen säveltämä ”Haudankaivaja”. Mustajärvi itse kynäili lyriikat kauniiseen ”Uskotaan vielä rakkauteen” -kappaleeseen.

 

“Kankku (Ari Kankaanpää) lähetti mulle demon ja sanoi, että kokeiles kirjoittaa tohon sanat. Tykkäsin melodiasta, joten tuumasin, että miksipä ei. Pitkästä aikaa tekstin kirjoittaminen sujui vaivattomasti ellei jopa helposti. Ehkä kirjoitan jatkossa enemmänkin tekstejä ihan itse”, tuumaa Mustajärvi.

 

Albumi julkaistaan diginä, CD:nä ja vinyylinä. Levyjulkaisun tiimoilta Mustajärvi nähdään viiden vuoden tauon jälkeen soolokiertueella konserttisaleissa. Luvassa on ”Tyylillä”-kiertue, joka saapuu 8.-24.3. Ouluun, Mikkeliin, Lahteen, Jyväskylään, Seinäjoelle, Turkuun, Helsinkiin, Hämeenlinnaan ja Tampereelle. Salonkikelpoisissa konserttitunnelmissa voi nauttia rock-ikonin 11 soololevyn materiaalista, hiteistä harvinaisuuksiin ja uudelta levyltä poimittuihin tuoreisiin kappaleisiin.

 

2018-biisilista:

  1. Suuri tulevaisuus
  2. Sydämeni voima
  3. Jos sen hengiltä saada vois
  4. Vapauden kadulla
  5. Lupaus
  6. Haudankaivaja
  7. Uskotaan vielä rakkauteen
  8. Suomen leijona
  9. Lissabonissa
  10. Varjoista valoihin
  11. Minä vaan
  12. Rasvatyyni
  13. Järviballadi

 

Kokoonpano:

Pate Mustajärvi – laulu

Ari Kankaanpää – kitarat

Kari Vehkaluoto – basso

Tommi Rautiainen – rummut

Eero ”Safka” Pekkonen – koskettimet

 

Pate Mustajärvi Tyylillä 2018 -kiertue:

08.03. Oulu, Madetojan sali

09.03. Mikkeli, Mikaeli

10.03. Lahti, Sibeliustalo

15.03. Jyväskylä, Paviljonki

16.03. Seinäjoki, Törnävä-sali

17.03. Turku, Logomo

22.03. Helsinki, Kulttuuritalo

23.03. Hämeenlinna, Verkatehdas

24.03. Tampere, Tampere-talo

 

www.pate.fi

Facebook: Pate Mustajärvi Official

Twitter: @MustajarviPate

Instagram: @patemustajarvi