25-vuotisjuhliaan viettävä Musiikki&Media alkaa huomenna

25-vuotisjuhliaan viettävä Musiikki&Media alkaa huomenna

Vuonna 1989 alkunsa saanut Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma Musiikki & Media alkaa huomenna torstaina ja jatkuu lauantaihin saakka. Tapahtuma on toiminut jo 25 vuoden ajan suomalaisen musiikkialan akatemiana keräten vuosittain Tampereelle kotimaiset musiikki- ja mediasektorin keskeisimmät toimijat sekä merkittävän joukon kansainvälisiä musiikkialan ammattilaisia ympäri maailmaa.

Juhlavuonna luvassa on kolmen päivän aikana valtava määrä ohjelmaa, 50 seminaaria ja 130 keikkaa. Paikalle Tampereen Sokos Hotel Ilvekseen ja kaupungin klubeille showcase-keikkoja tarkastamaan saapuu liki 700 kotimaista ja kansainvälistä alan toimijaa. Tapahtuma huipentuu lauantai-illan Indystry Awards -gaalaan Tampere-talossa, jossa palkitaan tämän vuoden musiikki- ja media-alan tekijöitä yhteensä 27 kategoriassa.

Ohjelmisto
Juhlavuoden seminaaritarjonta on ennätyslaaja. Luovien alojen toiveet tulevaan hallitusohjelmaan esitellään kansanedustajille, ja luvassa on tuoretta tietoa kotimaisista ja kansainvälisistä kuluttajatutkimuksista. Musiikkibisneksen rakennemuutosta ja uusia haasteita käsitellään useissa paneeleissa, ja viranomaismääräykset puhuttavat mm. anniskelulakeihin ja meluun liittyen. Kaupunkien tapahtumapolitiikkaa ja luovien alojen vaikutusta kaupunkien imagoon ja vetovoimaan käsitellään sekä globaalista että Itämeren maiden ja kotimaan näkökulmasta. Media-aiheissa puhutaan suoratoistopalveluiden ja radion kilpailusta ja klikkijournalismista. Koko musiikkibisnes lähtee artisteista ja musiikin tekijöistä, ja seminaareissa keskustellaan myös luovuuden ja bisneksen suhteesta ja siitä, miten laulujen tarinat syntyvät.

Kansainvälinen seminaariohjelmisto International Summit keskittyy torstaipäivään, jossa yhtenä paneeliaiheena on Sunrise Avenuen menestystarina. Mukana ovat Sunrise Avenuen kansainvälinen tuotantotiimi ja laulaja Samu Haber.

Sosiaalista mediaa ruotiva #someday-kokonaisuus toteutetaan Ilveksen yökerhossa lauantaina päivällä.

Musiikki & Median saa tänäkin vuonna nimekkäitä kansainvälisiä vieraita. Celebrity-haastatteluissa nähdään mies, joka levittää siipensä myös Suomen markkinoille, FKP Scorpio -yhtiön Folkert Koopmans ja Tampere Music Awardilla palkittava Tallinn Music Weekin visionääri ja johtaja, virolaisen musiikin maailmankartalle nostanut Helen Sildna.

Koko seminaariohjelma tästä.

Aikaisempien vuosien tapahtumaoppaita voi lukea täältä.

Musiikki & Median showcase-ohjelmisto, Lost In Music -keikat.

www.musiikkimedia.fi

#musiikkimedia #musiikkimedia2014 #musicmedia2014 #someday