Entertainment Business Arenan ensimmäiset sisällöt julki – Tapahtumaa isännöi Jussi Heikelä

Entertainment Business Arenan ensimmäiset sisällöt julki – Tapahtumaa isännöi Jussi Heikelä
  • EBArenassa käsitellään poikkitoimialaisia ja ajankohtaisia aiheita kuten muun muassa viihdealan yritystoimintaa, managerointia, lisensointia ja somedatan hyödyntämistä bisneksessä. Toimialaesittelyt avaavat eri sektoreiden bisnesmalleja.
  • Tapahtumaa isännöi viihteen ja median tekijä, yrittäjä Jussi Heikelä
  • Early Bird -lipunmyynti on alkanut
  • Tapahtuma kokoaa peli-, elokuva-, TV-, radio-, musiikki- ja muut viihteen alan toimijat Helsingin Crowne Plazaan 4.-5.5.2017  

 

fee4431db4d1a4f35ce5cc0ab6ad38db 

Suomen ensimmäinen ja ainoa koko viihdebisneksen yhdistävä ammattilaistapahtuma Entertainment Business Arena järjestetään Helsingin Crowne Plazassa 4.-5.5.2017. Tapahtuma keskittyy kotimarkkinaan edistäen viihteen kentän yhteistyötä. Se tarjoaa uuden kohtaamispaikan toimijoille sekä edesauttaa kansainvälisesti kiinnostavien uusien yhteistyömallien, tuotteiden ja palvelujen syntymistä eri toimialoilla ja niiden välillä.

Isäntänä Jussi Heikelä
Entertainment Business Arenaa isännöi yrittäjä Jussi Heikelä, joka on kokenut viihteen ja median tekijä.
Jussi on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut tv-ohjelmia, juontanut satoja tapahtumia, kirjoittanut printtilehtiin, ja isännöinyt nimeänsä kantanutta radio-ohjelmaa yli 2500 ohjelman verran. Jussi ottaakin tapahtuman isännän roolin vankalla kokemuksella ja näkemyksellä suomalaisesta viihteen kentästä.

”Suomi tarvitsee tällaista tapahtumaa. Ihmiset eri viihteen toimialoilla tuntevat toisiaan, mutta pyörivät silti omissa kuppikunnissaan. Nyt on aika antaa virka-apua toinen toisilleen. Entertainment Business Arena on tähän luonteva foorumi. Olen suunnattoman otettu, että saan isännöidä oman alani core-juttua, historian ensimmäistä Entertainment Business Arenaa. Olen jännittynyt ja samalla innostunut!”, Heikelä toteaa.

Ensimmäiset sisällöt julki
EBArena nostaa käsittelyyn ajankohtaisia ja eri viihdebisnessektoreita läpileikkaavia aiheita kahden päivän ajan kahdessa salissa. Mukaan mahtuu myös toimialakohtaisia sisältöjä, joiden myötä tietotaito ja uudenlaiset tekemisen tavat voivat siirtyä toimialalta toiselle. Tapahtumassa käsitellään muun muassa viihdealan yritystoimintaa, lisensointia, managerointia sekä somedatan hyödyntämistä liiketoiminnassa. Lisäksi toimialakohtaiset esittelyt avaavat eri sektoreiden liiketoimintamalleja. Lisää sisältöjä ja käsiteltäviä aiheita julkistetaan pitkin kevättä.

Viihdebisneksen monimuotoinen yrityskenttä
Yksi ajankohtaisimmista aiheista on viihdealan jatkuvasti monimuotoistuva yritystoiminta. Itsensä työllistäminen on trendikästä, yhtiöt hakevat kasvua monialaisuudesta ja taistelu paikasta auringossa kansainvälisten jättien kanssa kiihtyy. Yrittäjyys elokuva-alalla on hyvin erilaista kuin peli-alalla, vai onko? Entä mitä musabisnesyrittäjä voisi oppia tv-alan toimijalta? EBArenan paneelissa pureudutaan moniin ajankohtaisiin, poikkitoimialaisiin kysymyksiin kiinnostavien yritysten ja yrittäjien kanssa. Selvitetään yhdessä, millaista synergiaa toimialojen kesken tulisi hakea, millainen yhteistyö toimijoita ylipäätään kiinnostaa juuri nyt ja pohditaan mistä viihdealan leipä tulee viiden vuoden kuluttua.

Lisenssibisneksen ABC
Brändättyjen sisältöjen, tuotteiden, palveluiden ja tapahtumien bisnes on hurjassa kasvussa.

IP-oikeuksien merkitys kasvaa ja digitaalisuus mahdollistaa globaalien hittien syntymisen nopeassakin ajassa. EBArena tekee yhteistyötä Luovien alojen agentti- ja managerijärjestö AGMAn kanssa ja pureutuu seminaariohjelmassa lisenssibisneksen ajankohtaisiin kysymyksiin. Puheenvuorossa kuulemme muun muassa miten lisensoinnin strategiaa voi kehittää osana liiketoimintaa ja millaista bisnestä viihdepropertien lisensointi voi mahdollistaa.  Entä millaisia verkostoja toimiva lisenssibisnes edellyttää? 

Kattaako manageri- ja agentuuritoiminta jo kaikki toimialat?
Managementit ja agentuurit vakiintuvat viihdebisneksessä myös Suomessa. EBArenassa keskustellaankin, tuleeko ammattimainen managerointi tulevaisuudessa koskemaan kaikkia viihdebisneksen toimialoja, millä sektorilla vakiintunutta management- ja agentuuritoimintaa ei vielä ole ja miksi?  Yhdessä pohditaan myös, mikä on managerin tai agentin tuoma lisäarvo, mitä eri viihteen toimialat voivat oppia tällä saralla toisiltaan ja kuinka rakenteelliset muutokset työelämässä vaikuttavat alan kehitykseen. Managerikoulutusta on tarjolla myös kasvavassa määrin, ja kysymmekin, onko kaikille tulevaisuuden managereille töitä?

Somedata ja viihdebisnes
EBArena iskee ajan hermoon ja tuo kuumimmat puheenaiheet koko viihdebisneksen yhteiseen keskusteluun. Yhtenä näistä esiin nousee somedatan hyödyntäminen viihdebisneksessä. EBArena tekee yhteistyötä Underhood-mainepalvelun kanssa ja tuo Underhoodin tuotejohtaja Sami Kuuselan johdolla stagelle uusinta uutta somedatan hyödyntämisestä viihdebisneksessä. Kuusela kertoo myös, miten suomalaiset viihdebrändit pärjäävät sosiaalisessa mediassa ja miten mainetta voi kasvattaa. Underhood (http://underhood.co) on suomalainen startup-yritys ja verkkopalvelu, joka mittaa yritysten ja brändien mainetta analysoimalla sosiaalista mediaa. Underhood nousi otsikoihin vuoden 2016 X Factor UK:n aikana, kun se ennusti Saara Aallon menestyksen.

Viihteen eri sektorit tutummaksi toisilleen
EBArenassa viihteen eri toimialat esittäytyvät toisilleen. Muun muassa peli-, elokuva-, tv-, musiikki- ja radioalan katsauksissa tarkastellaan ensin toimialaa ja sen erityispiirteitä yleisellä tasolla, jonka jälkeen puheenvuoron saa alan yritys tai muu kentän toimija. Luvassa on oivalluksia ja asiaa, mikä osaltaan kasvattaa toimialojen keskinäistä ymmärrystä ja luo pohjaa uusille yhteistyöideoille. Toimialoja ovat esittelemässä mm. Suomen pelialan yhdistyksen Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen ja Radiomedian toimitusjohtaja Stefan Möller

Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut osoitteessa:

www.entertainmentbusinessarena.fi/ilmoittautuminen 

www.entertainmentbusinessarena.fi
www.facebook.com/entertainmentbusinessarena
#entertainmentbusinessarena @entertainmentbusinessarena