Aito Media ja Akun Tehdas yhdistävät voimansa

Aito Media ja Akun Tehdas yhdistävät voimansa
Aito Media ja Akun Tehdas ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet uuden tuotantoyhtiön Creative Studios Finlandin, joka sijoittuu Tampereen Mediapolikseen. Creative Studios Finlandin tarkoituksena on luoda uusia työpaikkoja ja kehittää uutta liiketoimintaa laaja-alaisesti Tampereen alueelle. Yhtiö aikoo kehittää monipuolisesti televisio-, elokuva- ja tapahtumatuotantoa Tampereella. Pääpaino tulee olemaan suomalaisessa ja kansainvälisessä fiktiotuotannossa.

Kumpikin yhtiöistä on pitkäjänteisellä toiminnallaan osoittanut, että kaupallisesti kannattavan kehittyvän liiketoiminnan synnyttäminen alueelle on mahdollista.

Aito Media on tamperelainen kasvuyritys. Se on kolminkertaistanut liikevaihtonsa viimeisen kahden vuoden aikana ja noussut Suomen suurimpien tuotantoyhtiöiden joukkoon.

”Haluamme kehittää Mediapolista modernina ja kansainvälisenä sisällöntekemisen keskittymänä. Täällä on siihen hyvät mahdollisuudet”, toteaa Aito Median toimitusjohtaja Ilkka Hynninen.

Akun Tehdas / Eppu Normaali Oy on synnyttänyt 15 audiovisuaalisen alan yrityksen verkoston.
”Synnytämme yhdessä monikäyttöisen ympäristön, jossa voidaan tehdä kustannustehokkaita tapahtuma- ja tv- sekä elokuvatuotantoja”, kertoo Akun Tehdas / Eppu Normaali Oy:n toimitusjohtaja Aku Syrjä.

Aito Median kansainvälistymiskehitys on voimakasta. Aiton sisältöjä näytetään 40 maassa. Tänä vuonna käynnissä on 19 eri tuotantoa, yli 200 tuntia fakta-, viihde- ja draamaohjelmistoa. Tunnetuimpiin tuotantoihin kuuluvat mm. Poliisit, Erilaiset Äidit ja Ville Haapasalon matkailusarjat. Aiton kansainvälisyyttä lisää tv- ja elokuvayhtiö Content Media Corporationin tekemä sijoitus, joka kattaa 50 prosenttia yrityksen arvosta. Vuonna 2013 Aito Median liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa.

Akun tehdas on kansallisesti merkittävä suurten yleisötapahtumien kuten Pori Jazzin, Flow-festivaalin ja Helsingin juhlaviikkojen toteuttaja. Sen teknistä toteutusta käytetään kansainvälisissä televisioformaateissa kuten Idols, Tanssii tähtien kanssa ja Dancing on Ice. Vuonna 2013 Akun Tehdas / Eppu Normaali -konsernin liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa.