Aitoon Kirkastusjuhlat julkistaa sen historian nimekkäimmän ohjelman: Eput, Yö, Maija Vilkkumaa, PMMP, Frederik ja monia muita!

Aitoon Kirkastusjuhlat julkistaa sen historian nimekkäimmän ohjelman: Eput, Yö, Maija Vilkkumaa, PMMP, Frederik ja monia muita!

Pirkanmaan perinteisin kylätapahtuma, Pälkäneen Aitoon kylän Kirkastusjuhlat, on vuosien saatossa kasvanut myös valtakunnallisesti varteenotettavaksi ihmisten yhteiseksi ilonpidoksi. Tänä vuonna se laitetaan kokoon jo 127. kerran ja vieraita saapuu yhä kauempaa – myös Pirkanmaan rajojen ulkopuolelta. Talkoohengessä liki 400 hengen voimin vuosittain pystytettävä juhla sai alkunsa jo 1800-luvulla paikallisen VPK:n vuosijuhlasta ja sen perinteistä. 1960-luvulla mukaan tulivat tähdet ja musiikki. Aikojen saatossa juhlilla on vieraillut maamme eturivin tähdet niin rokin, popin kuin iskelmänkin saralta.

Uniikissa kylämaisemassa vietetään musiikin juhlaa, kun ala- ja ylälavalle sekä oluttelttaan ja -kellariin saapuu juhlien nimekkäin artistikirjo. Avajaispäivänä eli lauantaina (4.7.) illan päätähtenä kesätunnelman luo suomirokin kansanlaulut tehnyt, uuden levyn syksyllä julkaiseva Yö. Niin ikään lauantaina junttidiscon kiistaton kunkku Frederik rasvaa juhlakansan lantiot iskuun. Sunnuntaina (5.7.) Kirkastusjuhlien lavoille nousee mm. Suomen naisartistikaartin kuningatar Maija Vilkkumaa sekä stadioneilta perinteisimmille festivaaliareenoille siirtyvä suomirockin instituutio Eppu Normaali. Maanantai-illan (6.7.) antia tarjoilee suoran rokin ja bluesin taidokkaasti yhdistävä komea kolmikko Peer Günt sekä takuuvarmat bileet järjestävä, Paulan ja Miran johtama ja bändin komppaama PMMP. Juhlien vakivieras, viimeisenä 12 peräkkäisenä vuotena Kirkkareilla keikan heittänyt Apulanta, oli yleisötoiveiden ykkönen. Kokoonpano laittaa Aitoon kylätantereen notkumaan rokkipoljennollaan. Tänä vuonna Kirkkareilla esiintyy 25 bändiä.

Viime vuosina tapahtumassa on vieraillut yli 10 000 juhlijaa, mikä tarkoittaa, että Aitoon 400 hengen väkiluku kasvaa 25-kertaiseksi yhden viikonlopun aikana. Tänä vuonna nimekkään kattauksen johdosta juhlien liput on syytä hankkia jo ennakosta varmistaakseen sisäänpääsyn kesän tunnelmallisimpiin musiikin ja ystävien juhlaan!

Kaikkien aikojen Kirkastusjuhlat 2009 vietetään Aitoossa 4.-6.7.2009.

Esiintyjät:
La 4.7.: Yö, Haloo Helsinki, Oliver, Irwinin Lapset, Frederik, Retro Disco
Su 5.7.: Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa, Matthau Mikojan, Wrecking Queens, In the Mood, Kari Tapio, Retro Disco
Ma 6.7.: PMMP, Peer Günt, Agents & Friends, Allan & Astronauts, Topi Sorsakoski & Kulkukoirat, Jämin Pelimannit

Liput: la 30€, su 30€, ma 25€

Lipunmyynti: alkaa 30.3.2009 klo 9.00 Tiketin ja Lippupalvelun myyntipisteissä (lähin R-Kioski)

www.aitoo.fi

-->