Artistit ja Etsivä Nuorisotyö: Vieraslista ehkäisee toimettomuutta

Artistit ja Etsivä Nuorisotyö: Vieraslista ehkäisee toimettomuutta

Artistit ja Etsivä nuorisotyö ottavat kopin

VIERASLISTA EHKÄISEE TOIMETTOMUUTTA

Vieraslista on musiikkialan kädenojennus Etsivän nuorisotyön piirissä oleville nuorille. Hankkeeseen ilmoittautuneet bändit ja artistit tarjoavat nuorille paikkoja keikkojensa vieraslistoille, eli vapaata pääsyä nauttimaan elävästä musiikista.

Vieraslista -hankkeeseen ovat alkuvaiheessa liittyneet seuraavat artistit ja yhtyeet:
Eppu Normaali, PMMP, Anssi Kela, Apulanta, Neljä Ruusua, Jukka Poika, Chisu, Kaija Koo, Katri Helena ja Stam1na.

Etsivää nuorisotyötä tekee Suomessa yli 200 kuntaa. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa niitä alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

Etsivän nuorisotyön (Vamos) projektipäällikkö Ulla Nord pitää Vieraslistaa loistavana hankkeena.
– Vieraslista -hanke on erinomainen esimerkki ihan tavallisista asioista, arkikeinoista, joilla voidaan yhdessä rakentaa nuorille parempaa huomista. Nuorella tai nuoren perheellä voi olla heikko taloudellinen tilanne tai jokin sosiaalinen syy, joka estää omatoimisen lähtemisen konsertteihin. Vieraslista mahdollistaa etsivän nuorisotyön löytämille nuorille paremmat mahdollisuudet osallistua yhteisöllisiin tapahtumiin, Ulla Nord toteaa.

Vieraslistaidean isät Janne Haavisto ja Anssi Kela avaavat hankkeen taustaa.
– Vieraslista on musiikkialan tapa tehdä jotain konkreettista vaikeassa asemassa olevien nuorten hyväksi. Tarjoamamme ilmaiset musiikilliset elämykset pitävät sisällään ajatuksen siitä, että ketään ei jätetä ulkopuolelle. Vieraslista-konsepti on helposti otettavissa käyttöön myös muualla: me popparit haluamme haastaa esimerkiksi urheiluseurat ja teatterit mukaan, kertovat Janne Haavisto ja Anssi Kela.