Century Media on kiinnittänyt suomalaisen Barren Earthin

Century Media on kiinnittänyt suomalaisen Barren Earthin

70-luvun progevaikutteita ja folkia death metalliin yhdistelevä suomalainen Barren Earth on kiinnitetty kansainväliselle Century Media -metallilabelille. Yhtyeen vokalistina toimii nykyisin färsaarelainen Jón Aldará. Kokoonpano julkaisi debyyttinsä vuonna 2010 ja vastaanotti tuolloin Finnish Metal Awardseissa Vuoden Tulokas -tittelin. Viimeistään kakkosalbumilla vuonna 2012 bändi lunasti vahvasti paikkansa yhtenä genren lupaavimmista yhtyeistä.

”Keskellä pitkää, pimeää ja kylmää talvea täällä Suomessa mikään ei näytä kirkkaammalta nyt kuin tulevaisuutemme! Meillä on paljon uutta materiaalia. Kyseessä ei ole kuitenkaan vain albumi vaan pieni palanen todellista sisältöä ja arvoa tähän halpojen elämysten ja helposti unohdettavien temppujen maailmaan. Me todella annoimme sydämemme ja sielumme tähän – tuloksena on ylivoimaisesti paras työmme tähän mennessä”, bändi kommentoi.

”Muistan, kun kuuntelin Barren Earthin alkuaikojen demoja vuonna 2008. Me kaikki Century Mediassa pidimme niistä todella paljon, mutta en tiedä, miksi emme kiinnittäneet yhtyettä silloin. Nämä herrasmiehet ovat luoneet ja kehittäneet mahtavan komppanian progressiivisen death/doom metallin genreen. Bändistä on tullut genrensä kiinnostavin nimi, koska se on rikkonut rajoja ja luonut täysin oman soundimaailman. Kestää hetken päästä siihen sisään, mutta itseasiassa juuri sen takia pidän Barren Earthista. Olen varma, että uusi albumi on ajaton klassikko ja haluankin kiittää Barren Earthia siitä, että se kolkutti Century Median ovea toistamiseen”, sanoo A&R Jens Prüter.

Yhtye on juuri saanut valmiiksi kolmannen albuminsa äänitykset ja julkaisu tulee ajoittumaan alkuvuoteen. Tarkempi ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Kokoonpano:
Marko Tarvonen – rummut
Olli-Pekka Laine – basso
Kasper Mårtenson – koskettimet
Ján Aldará – laulu
Sami Yli-Sirniö – kitara
Janne Perttilä – kitara

http://www.barrenearth.com
https://www.facebook.com/BarrenEarth
http://www.last.fm/music/Barren+Earth