Costello julkaisee ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa

Costello julkaisee ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa

”Kun mies unelmoi” -albumi julkaistaan naistenpäivänä 8.3.13
”Pintakiilto” -single digimyynnissä 15.2.13

Popedan kitaristina tunnettu ja Hanoi Rocksissakin vieraillut Costello julkaisee kolmannen sooloalbuminsa ”Kun mies unelmoi” Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.13. Kyseessä on Costellon ensimmäinen suomenkielinen kokopitkä. Biisit ovat pääasiassa hänen ja Vexi Salmen käsialaa kuten avaussinkku, viime kesän hitti ”Aurinko valvoo”. Mukaan mahtuu myös yksi Jonne Aaronin teksti ja sävellys ”Matka tuntemattomaan”, joka oli levyn toinen single ja marraskuussa Syksyn Sävelessä kuultu Costellon esitys. Albumin kolmas sinkkulohkaisu on kansainvälisesti tunnetun säveltäjän ja tuottajan Mikko Tammisen sävellys ja lukuisille kotimaisille artisteille ykköshittejä kynäilleen Eija Hinkkalan teksti. Kyseinen ”Pintakiilto” -kappale on duetto Jonnaemilian kanssa, joka tunnetaan englanninkielisestä materiaalistaan nimellä Jo Angel. Biisi kuultavissa täältä: http://www.youtube.com/watch?v=_jo5qiBXthw

”Hieno pop-sävellys, jossa teksti ui loistavasti biisiin sisään. Parisuhdedraamaa hieman toisesta näkökulmasta katsottuna. Jonnaemilian ääni kolahti heti ensikuulemalta ja olin varma, että äänemme sopisi hyvin yhteen. Jonnan äänessä kuuluu hyvin kokemuksen syvä ja tumma ääni”, kommentoi Costello duettobiisiä.

Kannustus soololevyyn tuli Vexi Salmen taholta, joka muutama vuosi sitten kommentoi Costellolle: ”Kaiken maailman tilhit tuolla tekee levyjä niin miksi et sinä?”. Biisejä alkoi syntyä ja lopulta pöydällä oli 30 kappaletta, joista valita. Costello halusi mukaan parhaimmat sävellyksensä kuten ”Kun mies unelmoi” ja ”Sinä”. Tuottaja valitsi pari sopivaa ja mahtuipa mukaan myös pari keikkabravuuria kuten ”Pullo viiniä käy” ja ”Selma”. Viime metreillä Mikko Tamminen lähetti ”Pintakiilto”-biisin, jota ei voinut jättää täydellisenä pop-hittinä rannalle.

”Vuosikymmenten ajan Popeda-fanit ovat kyselleet suomenkielisen materiaalin perään ja minulla on aina ollut joku muu projekti, keikat tai levytys päällä. Nyt aika oli otollinen. Levy on valmis ja luulisin, että se tulee hämmästyttämään joitakin Popeda-faneja keveydellään ja ei-niin-rankkana rokkina, jollaisena minut on totuttu näkemään ja kuulemaan Popedan riveissä. Halusin kuitenkin tehdä itseni näköisen levyn ja onnistuin siinä. Tällaiselta Costello näyttää maanantaiaamuna peilin edessä”, Costello tuumii ja jatkaa:
”Tästä levystä kuuluvat kaikki 30 vuoden aikana soitetut keikat ja sadattuhannet kilometrit”.

Albumin tuottajana on toiminut Okko Laru.

Biisilista:
1. Aurinko valvoo
2. Pintakiilto
3. Selma
4. Kun mies unelmoi
5. Kesä ja kitara
6. Sinä
7. Erämaa
8. Matka tuntemattomaan
9. Pullo viiniä käy
10. Miltä musta tuntuu

Soolokeikat:
25.1. Hämeenkyrö, Venttiili
26.1. Karkkila, Pub Pikkupässi
1.2. Savonlinna, Happytime Baari
2.2. Mikkeli, Wilhelm Club & bar
8.2. Hollola, Ravintola Soramäen Pirtti
9.2. Elimäki, Alppiruusu
15.2. Ulvila, Bar & Nightclub Cactus
16.2. Masku, Fortuna
15.3. Kurikka, Pub Yövuoro
16.3. Vaasa, Public Corner
22.3. Vantaa, Seutulan keidas
23.3. Anjalankoski, Mäkitupa
27.3. Kuusamo, Ruka Zone
28.3. Rovaniemi, Uitto Pub
29.3. Kolari, Äkäslompolo Selvä Pyy
29.3. Rinneravintola Y 1
5.4. Jyväskylä, Hoviraitti
6.4. Nokia, Eden
12.4. Tampere, TTT-Klubi

Linkit:
www.costellohautamaki.com
www.highlightmusic.fi