Diablo lähtee Children of Bodomin ja Cannibal Corpsen matkassa Eurooppaan

Diablo lähtee Children of Bodomin ja Cannibal Corpsen matkassa Eurooppaan

Suomen metalliketjun keskushyökkääjät Diablo ja Children of Bodom nähdään yhteisellä kiertueella Euroopassa helmikuun ajan. Mukaan astuu myös yksi maailman suosituimmista death metal -joukoista, Cannibal Corpse. Kiertue on Diablolle ensimmäinen mittava yhtäjaksoinen ulkomaan rupeama. Bändi on tehnyt lukuisia Suomen vetoja loppuunmyydyille yleisöille, mutta fanien ihmetykseksi bändiä ei olla aiemmin nähty isoilla kiertueilla maamme rajojen ulkopuolella.

Laulaja-kitaristi Rainer Nygård valottaa rundin taustoja: ”Meillähän oli tässä syksyllä Sakaran kätyrien kautta ”lotto vetämässä” parinkin mielenkiintoisen ruotsalaisporukan peesiin, mutta koskapa nämä kosahtivat erinäisistä syistä, otin tästä suivaantuneena itse yhteyden Children of Bodomin Alexi Laihoon ja kyselin vähän ”aliurakointihommien” perään, tuttuja kun ollaan. Ei mennyt aikaakaan, kun Alexi soitti takaisin ja toivotti Diablon lämpimästi tervetulleeksi mukaan.”

Edellisellä ”Icaros” levyllään virallisen albumilistan kakkossijan napannut Diablo on julkaissut viisi pitkäsoittoa. Bändin perustajajäsenet laulaja-kitaristi Rainer Nygård ja soolokitaristi Marko ”Kuula” Utriainen vetivät ensimmäiset yhteiset soinnut vuonna 1995 ja tänä päivänä miehet luotsaavat yhtä maamme kärkimetalliyhtyettä. Levytyssopimuksen Diablo solmi Poko Rekordsin Gaga Goodies -labelin kanssa vuosituhannen taitteessa. Viimeisin albumi on julkaistu Sakara Recordsin toimesta Suomessa, Ruotsissa ja Briteissä. Suomessa ja Ruotsissa jakelusta vastaa Playground Music ja Briteissä Code 7 / Plastic Head Distribution. Benelux-alueella, Saksassa ja Ranskassa uusin levy on julkaistu Drakkar Entertainmentin lisensoimana. Sakaran lisenssi- ja jakeluyhteistyökumppanien välityksellä levy on saatavilla joka Euroopan kolkassa.

”Kyllähän tämä on meille kuin lottovoitto. Parempaa seuraa en kiertueelle osaisi kuvitellakaan. Tuskin kukaan muukaan? Hienointa tässä on se, että Alexi on meidän osallistumisesta tohkeissaan ja ajanut Diablon mukaan remmiin ns. ”keittiön kautta””, metallimies Rainer Nygård summaa ja hymyilee hiukan.

”BLOOD DRUNKS CRAWLING OVER EU” TOUR 2009
Headliner: Children of Bodom
Supported by: Cannibal Corpse and Diablo
01.02. Stadtgarten/Erfurt (GER)
03.02. Backstage/Munchen (GER)
07.02. Syma Hall/Budapest (HU)
08.02. Gasometer/Wien (AUT)
10.02. Alcatraz/Milan (IT)
12.02. Paradiso/Amsterdam (NL)
26.02. Scentrum Scene/Oslo (N)
27.02. Tyrol/Stockholm (SWE)

Lisäyksiä tulossa!

Discografia:
Elegance in Black (2000)
Renaissance (2002)
Eternium (2004)
Mimic47 (2006)
Icaros (2008)

Kokoonpano:
Rainer Nygård – laulu, kitara
Marko ”Kuula” Utriainen – kitara
Aadolf Virtanen – basso
Heikki Malmberg – rummut

www.diabloperkele.com
www.myspace.com/diablometal

-->