Diablo lämmittelee Metallicaa stadionilla su 15.7.07!

Diablo lämmittelee Metallicaa stadionilla su 15.7.07!

Diablo esiintyy HIMin lisäksi heavyjätti Metallican konsertissa Olympiastadionilla sunnuntaina 15. heinäkuuta. Metallica valitsi Diablon lämmittelijäkseen Apocalyptican ilmoitettua maanantaina peruvansa esiintymisen yhtyeen sellistin sormitapaturman vuoksi. Diablon valinta Metallican lämmittelijäksi on luontainen, sillä yhtyeen laulaja Rainer Nygård on mediassa tituleerattu Suomen James Hetfieldiksi.
Tieto Diablon valinnasta Metallican lämmittelijäksi lämmitti Rainer Nygårdin mieltä:
”Aamulla Helsingin Sanomia lukiessani olin jo lähes varma, että Apocalyptican tilalle menee tietysti joku Idols-voittaja levy-yhtiönsä suosiollisella avustuksella vaan kuinkas sitten kävikään. Vetoa en onneksi kahvipöydässä lähtenyt silloin lyömään. Kossupulloja on nimittäin tullut hävittyä jo liiaksi, hah hah!”.
”Kyllähän tämä kieltämättä kruunaa D-osaston kesän kun tarkoitus oli alunperin keskittyä vain uuden materiaalin työstämiseen, lomailuun ja mopolla pöristelyyn”.
”Tuon kokoiselle mullikkalaumalle ei ole muuten tullut vielä ennen laulettuakaan. Ei tätä kyllä uskoisi ellei olisi itse valamiehenä, perhana sentään” iloitsee Nygård.

Diablo on omalla äijäasenteellaan ja –meiningillään vakiinnuttanut asemansa kotimaan metallikehän korkeimmassa kastissa. Yhtye on julkaissut neljä levyä ”Elegance in Black” (2000), ”Renaissance” (2002), ”Eternium” (2004) ja ”Mimic47” (2006). Kaikki neljä albumia ovat myös julkaistu Suomen lisäksi GSA-maissa ja Etelä-Euroopan valtioissa. Diablo nappasi viimeisimmällä albumillaan Suomen virallisen albumilistan ykköspaikan ja myyntimäärät hipovat kultalevyrajaa.

Diablon perustajajäsenet laulaja-kitaristi Rainer Nygård ja kitaristi Marko ”Kuula” Utriainen ponnistavat Pohjanmaan peruskalliosta Kalajoelta. Yhtyeen kannutaiteilija, Suomen yksi lahjakkaimmista rumpaleista Heikki Malmberg on kotoisin Tampereelta ja basson varressa nähdään Aadolf Virtanen Valkeakoskelta. Nykyisin yhtye vaikuttaa välillä Tampere-Helsinki. Diablo lanseerasi jo uransa alkuvaiheessa termin äijämetallin, jonka vanavedessä tätä nykyä ui jo liuta seuraajia.

Tällä hetkellä yhtye työstää kappaleita viidennelle levylleen, jonka on määrä ilmestyä maaliskuussa 2008.

Metallican heinäkuinen konsertti myytiin loppuun ennätysajassa.

-->