Doom Unitin kolmas albumi "lll" julkaistaan 23.8.2013

Doom Unitin kolmas albumi "lll" julkaistaan 23.8.2013

Albumilta julkaistu ”Get Away” -single radiosoitossa


Rock-koneisto Doom Unit julkaisee kolmannen albuminsa ”III” 23.8.2013. Albumia enteili ”Get Away” -single, joka on soinut toukokuusta alkaen radioissa. Kyseisestä biisistä tehty video on katsottavissa täältä: http://www.youtube.com/watch?v=3MXLRlWA4rY

Doom Unitin vauhdikas ura starttasi vuonna 2009 radion Starba-kilpailusta, josta se nappasi kultasijan alunperin suomalais-amerikkalaiseen kauhufilmiin sävelletyllä ”Killing Time” -viisullaan. Yhtyeen debyyttialbumi ”Cross the Line” meni suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 2 ja nelikkoa vietiin hurjaa vauhtia lavoilta toisille. Ahkeran kiertämisen jälkeen oli aika keskittyä toiseen albumiin ”The Burden of Bloom”, joka sekin singahti albumilistan TOP20:en. Valtaisaa livesuosiota nauttiva nelikko on saanut nyt valmiiksi kolmannen ”III”-albumin, jonka myötä se pakkaa jälleen syksyllä kiertuevankkurinsa. Luvassa on bändille tunnusomaista tiukkaa livemenoa koko syksyn ajan.

Kokoonpano on toisen albuminsa jälkeen kokenut miehistönvaihdoksen. Basistin virkaa hoitaa niin levyllä kuin livenä Doom Unit -albumien tuottajanakin toiminut Happoradion kitaristi AH Haapasalo.

”Yleistempo uutukaisella on hieman rivakampi kuin kahdella aiemmalla levyllä, mutta kyllä sieltä tuttua laahausta ja fiilistelyäkin löytyy”, kuvailee lopputulosta säveltäjä-sanoittaja sekä laulaja-kitaristi Jape.

Levyllä on rullaavien rock-rallien lisäksi syvälle meneviä isoja balladeja. Jo viime vuoden puolella julkaistu ”.45” löytyy levyltä albumiversiona. ”’The Circle’-biisi on oma suosikkini. Siinä on paljon hienoja juttuja. ’Crawler’ taas on toista ääripäätä eli menoa riittää meidän mittakaavassa niin että antabukset helisevät nivusissa, kun sitä pääsee livenä tamppaamaan!”, Jape fiilistelee.

Biisilista:
1. Blood of the Enemies
2. Get Away
3. The Circle
4. Crawler
5. Pathfinder
6. Square1
7. Out of the Spiral
8. Medusa
9. .45
10. The Devil’s Own

www.doomunit.com
https://www.facebook.com/doomunit1