Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden musiikkialan naisyrittäjä -palkinto Belides Oy:n toimitusjohtaja Maria Tarnaselle

Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden musiikkialan naisyrittäjä -palkinto Belides Oy:n toimitusjohtaja Maria Tarnaselle

Musiikki & Median yhteydessä torstaina 20.10. järjestetty Naistenklinikka huipentui ensimmäistä kertaa jaettuun Vuoden musiikkialan naisyrittäjä -palkintoon, joka ojennettiin vuodesta 1985 musiikkialalla toimineelle, ohjelmatoimisto Belides Oy:n toimitusjohtajalle, Maria Tarnaselle. Palkinnon luovutti Elinkeinoministeri Jyri Häkämies yhdessä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsuparin kanssa.

”Haluamme kannustaa tällä Vuoden musiikkialan naisyrittäjä -palkinnolla musiikkialalla työskenteleviä tekemään rohkeita avauksia omalla osaamisellaan”, sanoi Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari.

Maria Tarnanen on päätoimisesti ja yhtäjaksoisesti toiminut musiikkialalla vuodesta 1993 ja ollut edelläkävijä toimien omaehtoisesti ja menestyksekkäästi alalla, jolla ei hänen aloittaessaan ollut juurikaan naisia yrittäjinä. Hän on onnistunut uudistamaan työtapojaan sekä artistirosteriaan ja saavuttanut sitkeydellään vakaan aseman yritykselleen.

Sielun Veljien ja Ismo Alangon kanssa vuodesta 1984 alkanut yhteistyö on yksi hienoimpia suomalaisia musiikkibisneksen tarinoita, joka on taas saavuttanut uuden huipun vuonna 2011, mutta samaan aikaan voittaja on myös löytänyt ja kasvattanut uusia artisteja, kuten Jukka Poika ja Raappana.

Vuoden musiikkialan naisyrittäjä 2011 on toiminut kentällään laaja-alaisesti. Hän on osaltaan ollut edistämässä musiikin vientiä ja 90-luvulla hän oli yksi tärkeimmistä ulkomaisten artistien maahantuojista Suomessa. Hän on toiminut useissa luottamustehtävissä ja tehnyt opetustyötä Sibelius-Akatemiassa.

”Voittajalla on kadehdittava työmoraali ja päättäväisyyttä, joiden avulla hän on selvinnyt hankalistakin tilanteista. Hänellä on rehellinen halu kehittää alaa ja sen käytäntöjä sekä jakaa tietotaitoaan nuorempien yrittäjien kesken. Kyseessä on pioneeri ja esikuva”, kuvaili palkintopuheessaan Elinkeinoministeri Häkämies.

Vuoden Naisyrittäjän valitsi musiikkialan ammattilaisista koostunut raati, jolle tuli runsaasti voittajaehdotuksia. ”Oli ilo huomata, että raadille tuli varteenotettavia ja hyviä ehdotuksia vuoden naisyrittäjäksi. Siitä huolimatta voittajan valinta oli melko helppoa. Ensimmäisellä naisyrittäjäpalkinnolla halusimme antaa tunnustusta naiselle, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä musiikkialan yrittäjänä ja alan toiminnan kehittäjän jo useiden vuosien ajan”, kommentoi raadin jäsen Jutta Jaakkola Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksesta.

Vuoden musiikkialan naisyrittäjälle ojennettiin uniikki hopeakoru, jonka on suunnitellut kultaseppä Tiina Arkko.

Palkinnon myönsivät Musiikkialan Naistenklinikkaa järjestävät tahot yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton ja VeryNais-hankkeen kanssa.

Musiikki & Media jatkuu lauantaihin 22.10. saakka. Seminaarit ja paneelit Sokos Hotel Ilveksessä. Lost in Music -kaupunkifestivaali kaupungin klubeilla.

Kuvia: http://www.flickr.com/photos/musiikkimedia

www.musiikkimedia.fi
www.lostinmusic.fi