Inside Out ja Super Ball Musicin julkaisuja

Inside Out ja Super Ball Musicin julkaisuja

KAIPA ”In The Wake Of Evolution”
’In the Wake of Evolutin’ on pitkän linjan yhtyeen Kaipan kymmenes studioalbumi, joka julkaistaan nyt 17.maaliskuuta. Yhtye on perinteisesti pysynyt tyylilleen uskollisena, mutta aina etsinyt uusia haasteita. Uusin albumi on emotionaalinen ja voimakas sekoitus progressiivista rockia, folk-vaikutteita ja melodisia säveliä. Kaipan on perustanut Hans Lundin ja vuosina 1973-1982 yhtye nousi viiden julkaistun albumin myötä Skandinavian progressiivisen rockin ykkösbändiksi. Tauon jälkeen vuonna 2002 yhtye koki uuden tulemisen, jonka jälkeen yhtye on julkaissut neljä mahtavaa albumia.
www.kaipa.info
www.myspace.com/kaipa

Lundin on koostanut myös pätkän katsottavaksi ”In The Wake Of Evolution” levyn nauhoituksista www.youtube.com/watch?v=I2QFfRgmAzE

NEAL MORSE ”How Many Roads”
Neal Morse tunnetaan proge-genren yhtenä johtavana artistina, joka pystyy luomaan kerronnallisia studioalbumeja, jotka kestävät parhaimmillaan useamman tunnin. 20-vuotta kestäneen uransa aikana hän on nauhoittanut yli 20 albumia yhdessä Spock’s Beardin, Transatlanticin sekä mukaan lukien oman tuotantonsa. Nyt 17. maaliskuuta julkaistaan uskomattoman hieno kolmen levyn live-paketti ’So Many Roads’, joka sisältää Neal Morsen 29 parasta raitaa hänen 20-vuotta kestäneeltä uraltaan. Julkaisu on hienostunut, taitavasti koottu ja miksattu – tuloksena uskomaton soundi, joka kuiskaa ja myrskyää CD:ltä lumoten kuulijansa.
www.nealmorse.com
www.myspace.com/nealmorse

SIX GALLERY ”Breakthroughs In Modern Art”
Viisi jäseninen Six Gallery tulee Ohiosta ja soittaa vilpitöntä ja rehellistä, mutta poikkeuksellisen tiukkaa progressiivista rockia. Uusin levy ”Breakthroughs In Modern Art” julkaistaan 24.maaliskuuta. Yhtyyen lyriikat leijuvat sankan sumun lailla alakuloisissa melodioissa ja käsittelyyn joutuvat niin faktat, salaisuudet kuin kansan tarut. Vokalisti Daniel Francisin ääni on palava ja hän pystyy siirtymään uskomattomalla tavalla sielua koskettavasta huudosta kuiskaukseen.
www.myspace.com/sixgallery

STEVE HACKETT ”Out of The Tunnel’s Mouth”
Tällä albumilla legendaarinen kitaristi Steve Hackett todistaa edelleen olevansa terässä. Hackett on tuttu mm. Genesiksen riveistä, jossa hän soitti 70-luvulla ja siirtyi sen jälkeen soolouralle. Hän on myös yksi ensimmäisistä tapping-tekniikalla kitaraa soittaneista ja kyseisen tekniikan kehittäjiä. Hacketin ilmiömäiset soitto- ja sävellystaidot tulevat esiin loistavasti uudella levyllä, jossa sekoittuu eri musiikkigenrejä aina jazzista bluesiin ja muuhun maailmanmusiiikkin. ”Out of The Tunnel’s Mouth” levy julkaistaan 5. toukokuuta
ja mies keikkailee keväällä oheisen aikataulun mukaisesti.

1.4. Espanja, Finisterrae Festival, La Coruná
18.4. Portugali, GAR2010, GouveiaArt Rock (acoustic trio only)
21.5. Ranska, Compeigne
23.5. Ranska, Werentzhouse
24.5. Hollanti, Mezz, Breda
26.5. Belgia, Spirit of 66, Verviers
18.6. Yhdysvallat, NEARfest, Bethlehem
20.6. Yhdysvallat, Performing Arts Centre, Westhampton Beach
9.7. Kanada, Place des Arts Theatre Maisonneurve, Montreal
25.7. Iso Britannia, High Voltage Festival, London

www.hackettsongs.com

Unitopia ”Artificial”
”Artificial” on Unitopia yhtyeen kolmas pitkäsoitto joka käyttää sinfonisia, progressiivisia, jazz ja rock elementtejä musiikissaan jolla
he pyrkivät kuvastamaan maailman ja sen ihmisten kehittymistä. Australialaisen yhtyeen sanoituksissa esille otetaan niin ympäristön tilanne kuin poliittiset näkökannat ja median käyttäytyminen. Unohdeta ei myöskään perinteisiä parisuhdekiemuroita. ”Artificial” albumi julkaistaan Suomessa 5.toukokuuta.

www.unitopiamusic.com

Pain Of Selvation ”Road Salt Ivory”
Ruotsalainen progressiivista metallia soittava yhtye julkaisee uuden pitkäsoittonsa 19. toukokuuta.
”Road Salt Ivory” on järjestyksessä yhtyeen seitsemäs julkaisu, joka sisältää 12 biisiä, joissa ryömitään hikoillen ennen merkkaamattomia polkuja sekä tehdään rohkeita päätöksiä. Pain of Salvation kertoo tulevan albumin olevan ankara rakastaja, mutta jos kuulija seuraa musiikkia koko sydämestään ja antautuu sen äänelle, albumi vie sinut paikkoihin, jossa sinun pitää käydä!
www.painofsalvation.com

Demians ” Silent Ceremony”
Demians yhtyeen pari vuotta sitten julkaistu debyyttialbumi ”Building on Empire” saa jatkoa uuden 26. toukokuuta julkaistavan ”Silent Ceremony” myötä. Tämä ranskalaisen yhden miehen orkesterin debyytti sai aikaan melkoista suitsutusta medioissa ja uudella levyllä pyritään samaan. Luvassa on varmasti kehittyneenpää ja kypsempää tunnelmaprogea.
www.myspace.com/demianmusic