Iskelmä-Finlandia 2015 -palkinto Pate Mustajärvelle

Iskelmä-Finlandia 2015 -palkinto Pate Mustajärvelle

Iskelmä-Finlandia –palkinto jaettiin tänään perjantaina 7.8. Tapsan Tahdit -tapahtumassa Nokialla kevyen musiikin eteen tehdystä mittavasta työstä Pate Mustajärvelle. Voittaja myös esiintyi palkinnon julkistamisen jälkeen.

Popedan solistina tunnettu Mustajärvi on levyttänyt ja keikkaillut myös sooloartistina yli 30 vuotta. Soolouran tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa ikoninen Ukkometso, käännöshitit Villiksi syntynyt ja Sinun laulusi, Johnny Cashin hengessä tehty Musta-levy sekä Juice Leskisen elämäntyötä kunnioittava Ollaan ihmisiksi. Pate Mustajärven kymmenes soololevy Taivas on täynnä ilmestyi maaliskuussa 2015.

Pate Mustajärvi on liki 40-vuotisen uransa aikana julkaissut 13 sooloalbumia ja 27 Popeda-albumia kokoelmalevyt mukaan luettuna sekä 89 singleä. Hän ja Popeda ovat vastaanottaneet yhteensä 16 kultalevyä, kolme platinalevyä sekä yhden tuplaplatinan. Tämä suomirockin maestro täyttää tulevana vuonna 60 vuotta.

Iskelmä-Finlandia -ehdokkaita ei julkistettu ennakkoon, vaan valinnan teki asiantuntijaraati puheenjohtajanaan Turkka Mali, joka kommentoi:
“Tämän vuoden voittaja on Äijä – sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuhansien naisten päiväuni, vorssalaistenkin perusjunttien sankari ja karsimaattinen rock-kulkuri, joka ei kaihda iskelmääkään, ei kantria eikä popballadeja. Äijä on laulanut tähän kesään epäsopivan laulun ‘Pitkä kuuma kesä’ , mutta Äijä on silti palkintonsa ansainnut!”

”Arvostan vilpittömästi juuri saamaani palkintoa, ja olen etuoikeutettu saadessani liittyä aiempien Iskelmä-Finlandian vastaanottajien nimekkääseen joukkoon. Ovat nääs kovia nimiä koko sakki”, kommentoi Pate Mustajärvi.

Nokian kaupungin myöntämä 10 000 euron arvoinen palkinto ojennettiin nyt 14. kerran. Nokian kaupunki on osaltaan mukana Tapsan Tahtien järjestelyissä ja vastaa Iskelmä-Finlandian valintaprosessista, säännöistä ja palkitsemisesta.

”Tapsan Tahdit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa kevyen musiikin tapahtumakentässä. Nokialla vierailee vuosittain merkittävä joukko viihdetaivaan tähtiä ja Tapsan Tahdeilla jaettava Iskelmä-Finlandia -palkinto arvostetaan korkealle. Myönnetäänhän se ansioituneelle taiteilijalle, joka työllään edistää kotimaista kevyttä musiikkia sekä näyttää tätä tietä myös muille esimerkillään”, kommentoi Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laitinen, joka oli mukana luovuttamassa palkintoa.

Iskelmä-Finlandia -palkinnon ovat aiemmin vastaanottaneet Antti Huovila (2001), Marion Rung (2002), Kari Tapio (2003), Matti ja Teppo (2004), Jari Sillanpää (2005), Paula Koivuniemi (2006), Eino Grön (2007), Olli Lindholm (2008), Charles Plogman (2009), Laura Voutilainen (2010), Pepe Willberg (2011), Pave Maijanen (2012) ja Katri Helena (2014).

Tapsan Tahtien ohjelma

Tapsan Tahdit on kotimainen kevyen musiikin tapahtuma, jota on järjestetty Nokialla vuodesta 1987 lähtien. Tapahtumassa esiintyvät tänään perjantaina LeeWings ja Eppu Normaali. Huomenna lauantaina Pirkkalaistorin Tahtiteltassa on päivällä maksutonta ohjelmaa mm. Tapio Rautavaaran 100-vuotisjuhlaa kunnioittava Tomi Markkolan ja Jari Välimäen konsertti. Illan maksullisessa konsertissa esiintyvät Juha Tapio, Lauri Tähkä ja Hanna Talikainen.
Palkitsemiskuvat www.facebook.com/tapsantahdit

tapsantahdit.fi