Jussi Selolta soololevy maaliskuussa, sinkku ulkona tänään 17.10.!

Jussi Selolta soololevy maaliskuussa, sinkku ulkona tänään 17.10.!

Viisi studioalbumia ja kokoelmalevyn Uniklubin rivistössä julkaisseelta Jussi Selolta ilmestyy debyyttisoololevy maaliskuussa. Tätä ennen kyseiseltä, vielä nimeämättömältä albumilta kuullaan ”Nefernefernefer” -single, joka on nyt saatavana digikaupoista. Kuuntele kappale: http://open.spotify.com/track/16NKlsYsw91nSc5srGbByB
Biisiin kuvataan video lokakuun aikana Egyptissä.

Nefernefernefer-nimi on peräisin Mika Waltarin ”Sinuhe egyptiläinen” -kirjasta, josta Jussi Selo on ammentanut enemmänkin aiheita soololleen. Nefernefernefer on nainen, johon Sinuhe rakastuu tulisesti kohtalokkain seurauksin.

Jussi Selon soolomateriaali tulee ottamaan pesäeroa Uniklubin materiaaliin, sillä soololla kuullaan laajemmin eri soittimia, erityisesti jousia. Kokonaisuudessaan biisimateriaali on laajempi ja popimpi. Jussi Selo kuvailee myös biisien tunnelmia erilaisiksi kuin Uniklubin repertuaarissa. ”Bändi on luonut omanlaisensa soundin tämän päivän poprock-musiikkiin”, kommentoi lopputulosta Jussi Selo.

Nefernefernefer-orkesterin alkutaival lähti rumpalin ja laulajan ajatuksesta tehdä musiikkia yhdessä. ”Ajatus soolosta oli pyörinyt päässäni. Tein viime kesänä biisejä ja huomasin, että niissä oli eri fiilis kuin Uniklubin jutuissa. Oli jotenkin saatava ilmaa jostain muualta välillä. Kaikki nämä palaset loksahtelivat pikku hiljaa kohdilleen treenikämpällä, puistoissa ja hämyisissä kuppiloissa”, Jussi kertoo soololevyajatuksen synnystä.

Jussi Selon sooloa on valmisteltu koko syksyn ajan Tampereen Headline-studiolla Jani Viitasen huomassa. ”Vanhan liiton mies on saanut hyvin mehut irti tampereliaista hipeistä”, naurahtaa Selo.

Jussi Selo & Nefernefernefer lähtee levyn myötä myös kiertueelle ja paikkakunnat julkistetaan myöhemmin.

Jussi Selo & Nefernefernefer -kokoonpano:
Jussi Selo – laulu
Samppa Pyykkönen – basso
Jussi Ojanen – kitara
Olli Sopanen – sello, busuki
Alarik Valamo – rummut
Tuomas Lepistö – koskettimet

www.nefernefernefer.fi