Kansainvälinen musiikkialan palkinto suomalaisen metallimusiikin avaintekijälle Holger Tiefenbachille

Kansainvälinen musiikkialan palkinto suomalaisen metallimusiikin avaintekijälle Holger Tiefenbachille

Tänä vuonna kuudetta kertaa jaettava Tampere Music Award –palkinto ojennetaan miehelle, joka on ollut merkittävässä roolissa erityisesti suomalaisen metallimusiikin kansainvälistymisessä ja vientityössä. Yli 27 vuotta musiikkibisneksessä vaikuttanut saksalainen Holger Tiefenbach tunnetaan viimeisen 20 vuoden ajalta maailmanlaajuisen metalli-levy-yhtiö Nuclear Blastin jakelupäällikkönä, mutta alan monitaituri on kunnostautunut yhtiössä myös A&R-, tuotanto-, markkinointi, managerointi-, AD- ja postimyyntitehtävissä.

Tiefenbach vastaanottaa palkinnon tulevana lauantaina 17.10. Musiikki & Median vuotuisessa Industry Awards –gaalassa Tampere-talossa.

Suomea ja suomalaista metallimusiikkia rakastava Holger ”Holle” Tiefenbach on ollut avaintekijänä vaikuttamassa suomalaisten metalliyhtyeiden kiinnityksiin Nuclear Blast–yhtiölle. Muun muassa Nightwish, Children of Bodom, Amorphis, Sonata Arctica ja Stratovarius ovat saaneet yhtiöstä uralleen kodin, osaavan tiimin ja kansainväliset lähtökohdat.

Määrätietoisella työllään suomalaisen metallimusiikin edistämiseksi, Holger on vaikuttanut genren edustajien maailmanlaajuisestikin tunnettuihin menestystarinoihin ja niiden tuottamiin tuloksiin. Tiefenbach on tuttu näky Suomessa, jossa hän on oman arvionsa mukaan vieraillut yli 150 kertaa niin festivaaleilla, bänditapaamisissa kuin vapaa-ajallaan.

Työtä pelkäämätön Holger on työskennellyt 180 artistin kanssa ja ollut mukana tekemässä 1300 albumijulkaisua.  Hän muistelee aikoja Nuclear Blast –yhtiössä:
”Monia unelmia on toteutunut matkan varrella. 21 vuotta sitten päätimme, että Nuclear Blastistä tulee maailman johtava metallimusiikkiyhtiö, teemme maailmanvalloituksen, ja me teimme sen! Olen saanut työskennellä hienojen yhtyeiden ja niiden jäsenten sekä taustavaikuttajien kanssa, saanut paljon uusia ystäviä ja nähnyt maailmaa eri laidoilta. Ei ole ollut yhtään syytä, miksi olisin koskaan lähtenyt yhtiöstä! ” Holger Tiefenbachin yksi pitkäaikaisimmista unelmista toteutui viime vuonna, kun Nuclear Blast kiinnitti Slayer-yhtyeen.

”Olen tuntenut Hollen varmaankin 20 vuotta. Sinä aikana hän ei ole juurikaan vanhentunut. Vastaavia duracellejä ei montaa alalla ole. Hänen kiintymyksensä Suomeen noina vuosina on ollut helposti aistittavissa. Holger on tehnyt suurenmoisen työn suomalaisen musiikin viemiseksi maailmalle”, sanoo pitkään Spinefarm-yhtiönsä kanssa suomalaisten metallibändien ja Holgerin kanssa työskennellyt Ranka Kustannuksen Riku Pääkkönen.

”Holger on ehkäpä pätevin Export Manager mitä olemme missään levy-yhtiössä maailmalla tavanneet. Hän omaa ihmeellisen kyvyn muistaa ulkoa useimpien Nuclear Blastin yhtyeiden myynnit maakohtaisesti sekä tuntee henkilökohtaisesti kunkin maan jakelijat ja yhteistyökumppanit yli 20:n vuoden kokemuksellaan. Suomea kohtaan Holgerilla tuntuu olevan erityinen suhde: onhan kaveri käynyt maassame yli 50 kertaa ja hän onkin suurelta osin vastuussa monen suomalaisen raskaamman yhtyeen breikkaamisesta Euroopan markkinoilla. Holgerin ‘no bullshit’ -linja olkoon esimerkkinä jo oleville sekä tuleville levy-yhtiöihmisille ihan ympäri maailman. Hieno mies”, kommentoi NIghtwishin manageri Ewo Pohjola.

Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten, Venäjän ja Baltian sekä koko Euroopan musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Tampere Music Award –palkinnon on suunnitellut seppämestari Jorma Dahlström.

Tampere Music Award -palkinnot
Oikeusministeri Rein Lang, Viro (2010)
Kulttuurivaikuttaja ja musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky, Venäjä (2011)
Tanskan yleisradion rock-toimittaja, live-tuottaja ja rock-historioitsija Jan Sneum, Tanska (2012)
Playground Music Scandinavian perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Jonas Sjöström, Ruotsi (2013)
Tallinn Music Weekin perustaja ja promoottori Helen Sildna, Viro (2014)
Nuclear Blastin A&R ja jakelupäällikkö Holger Tiefenbach, Saksa (2015)

 

www.musiikkimedia.fi