KISS Sauna Open Airin pääesiintyjäksi

KISS Sauna Open Airin pääesiintyjäksi

Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn perustama, yksi maailman legendaarisimmista glam-rock-yhtyeistä KISS saapuu Tampereelle Sauna Open Air -metallifestarin pääesiintyjäksi. Keikka on osa uuden levyn tiimoilta järjestettävää ”Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom” -Euroopan kiertuetta. KISS tulee uudistamaan kiertueelle niin esiintymisasunsa kuin lavarakennelmansa.

Kolmipäiväinen Sauna Open Air -tapahtuma palaa alkujuurilleen ja starttaa rock-juhlan jo torstaina 10.6., kun visuaalinen rockhittipotpuri KISS astelee lauteille korkeissa platform-kengissään, vartalonmyötäisissä nahka- ja spandex-asuissaan sekä musta-valkoisissa maskeissaan. Sauna kuumenee Tampereen Eteläpuistossa kolmena päivänä päättyen lauantai-iltana 12.6.

KISS on yli 35-vuotisen uransa aikana saavuttanut paikkansa yhtenä merkittävämpänä rock-bändinä maailmassa. Tänään maanantaina 23. marraskuuta KISS on valitaan Rockin Hall of Fameen.
Bändi on poikennut Suomessa ainoastaan viidesti, viimeksi Hartwall Areenalla toukokuussa 2008, jolloin se esiintyi kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyille katsomoille ja teki samalla ennätyksiä ennakkolipunmyynnissä niin Suomen kuin Euroopankin tasolla. Yli sata miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myyneen bändin tunnetuimpia biisejä ovat mm. ”I Was Made for Loving You”, ”Lick it Up”, ”Crazy Nights” ja ”Rock And Roll All Nite”.

Vuonna 1973 perustettu yhtye julkaisi juuri 20. albuminsa ”Sonic Boom”, joka oli arvostelumenestys. Se oli bändin ensimmäinen studioalbumi 11 vuoteen. Sauna Open Airin keikalla tullaan kuulemaan uuden materiaalin lisäksi biisejä klassikkolevyiltä sekä vuosilta 1992-1998. Luvassa on ennennäkemätön show.

KISS Sauna Open Airissa torstaina 10.6.

ANVIL
Muistuuko nimi mieleen takavuosilta? Auttaako asiaa, mikäli mainitaan jo 1978 perustetun kanadalaisen Anvilin toimineen muun muassa Metallican ja Slayerin esikuvana? Sitäkään ei kannata unohtaa, että Anvilin huimasta tarinasta julkaistu ”The Story Of Anvil” -elokuva on eräs parhaista ja hauskimmista koskaan julkaistuista musiikkidokumenteista. Ellei se parhain. Luvassa on taatusti ikimuistoinen keikka.

ANVIL Sauna Open Airissa perjantaina 11.6. tai lauantaina 12.6. (vahvistetaan myöhemmin)

RATT
Viime kesänä Saunan Open Airin lauteilla esiintyi eräskin Mötley Crüe. Ensi kesänä Mötiköitä seuraa Kalifornian glam-viidakosta 80-luvulla ponnistanut ja sen jälkeen noin 20 miljoonaa albumia myynyt Ratt. Solisti Stephen Pearcyn johtamalta viisikolta löytyy järkyttävä kasa tarttuvia hardrock-hittejä, etunenässä vaikkapa ”Round And Round”, ”You’re In Love” sekä ”Lay It Down”, ja Rattin vuonna 1985 julkaisema ”Invasion Of Your Privacy” kuuluu itseoikeutetusti jokaisen itseään arvostavan rokkarin hyllyyn. Rattin harvinainen Suomen-keikka kuuluu kesän must-tapahtumiin.

RATT Sauna Open Airissa lauantaina 12.6.

GRAVE DIGGER
Tämä saksalaisen raskaan musiikin hautomo tulee Sauna Open Airiin juhlimaan 30-vuotista taivaltaan. Perinteistä heavymetalia ja powermetalia mittavassa tuotannossaan sekoittavan Grave Diggerin vaikutusta keskieurooppalaiseen raskaaseen musiikkiin ei voi kiistää. Eikä unohdeta sitäkään, että Grave Diggerin riveissä on takavuosina vaikuttanut Stratovariusta pitkään tahdittanut Jörg Michael!

GRAVE DIGGER Sauna Open Airissa lauantaina 12.6.

LIPUT:
Torstain päivälippu 65€ + mahdolliset toimituskulut
3 päivän lippu ennakkohintaan 100€ + mahdolliset toimituskulut
Perjantain ja lauantain liput tulevat myyntiin myöhemmin.

LIPUNMYYNTI:
Alkaa perjantaina 27.11.
www.tiketti.fi
www.lippupalvelu.fi

www.sauna-open-air.fi