Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir "Red X-mas Party" -kiertue starttaa huomenna!

Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir "Red X-mas Party" -kiertue starttaa huomenna!

* Superkokoonpanon konsertit 27.11.-7.12.2013

* Helsingin Kaapelitehtaan konsertissa 4.12. tähtivieraina Apocalyptica, Paula Koivuniemi ja Paleface

* Tampereen Tähtiareenan konsertissa 30.11. esiintyy myös Eppu Normaali

 

 

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Leningrad Cowboys ja 150-jäseninen Puna-armeijan kuoro täyttivät Total Balalaika Show’llaan Helsingin Senaatintorin ääriään myöten täyteen. Juhlan kunniaksi Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir lähtee ainutkertaiselle konserttikiertueelle huomenna keskiviikkona 27.11. Superkokoonpano nähdään Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa sekä kahdella keikalla Helsingin Kaapelitehtaalla, jonka ensimmäisessä konsertissa 4.12. lavalle marssii nimekäs joukko Cowboysien ystäviä, mm. ApocalypticaPaleface ja juuri joululevyn julkaissut Paula Koivuniemi. Paleface vierailee myös torstain 5.12. konsertissa.

Lisäksi Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir julkaisee joululevyn, joka on myynnissä ainoastaan kiertueen keikoilla. Myynnissä on myös erikoispaketti, joka sisältää levyn lisäksi kirjan ja muuta Cowboys-tavaraa.

 

Yleisölle on tarjolla ennennäkemätön elämys. Koko kiertue on sisääntulosta lavalle visuaaliselta ilmeeltään loppuun asti suunniteltu ja musiikki noudattaa parhaita Leningrad Cowboys -perinteitä, mutta myös uutta ohjelmistoa on tarjolla runsaasti.

Samalla tehdään historiaa, sillä Leningrad Cowboys ja Venäjän ilmavoimien kuoro esittävät yhdessä mm. John Lennonin legendaarisen ”Happy Xmas (War Is Over)”-kappaleen. Keikkasetti koostuu tunnetuista klassikoista kuten ”Those Were The Days””Delilah” ja ”Sweet Home Alabama”, mutta myös uuden joululevyn kappaleet saavat vahvan roolin keikoilla.

Red Xmas Partyssä kiertää mukana myös kasakkatanssijoita, sirkustaiteilijoita ja Harasoo Disco. Luvassa on siis kaikkien aikojen pikkujoulubileet!

 

Ensi vuonna Red Xmas -kiertuetta viedään jo maailmalle, joten näitä keikkoja ei vähään aikaan tulla Suomessa näkemään.

 

”Joululevyä kuoron kanssa on suunniteltu yli 15 vuotta. Hyvää kannatti odottaa, sillä olemme levyyn todella tyytyväisiä! Ja mikä parasta, pääsemme vielä esittämään biisejä yhdessä tulevalla kiertueella!”, kertoo Sakke Järvenpää.

 

Leningrad Cowboys on esiintynyt yli tuhannella keikalla, sadoilla festivaaleilla, klubeilla ja tv-ohjelmissa yli 60 maassa. Suomalaiset tötterötukat ovat kiertäneet maailmaa Euroopasta Japaniin ja Hong Kongista Etelä-Amerikkaan, Australiaan, USAan ja Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin. Se on tehnyt musiikin ja viihteen historiaa esiintymällä Senaatintorilla jättimäisissä konserteissa vuoden 1993 jälkeen myös vuonna 2003 ja viemällä show’nsa vuonna 1994 Berliinin Lustgarten-puistoon, jossa NOKIA Balalaika show’ta saapui katsomaan 70 000 silmaparia. Samana vuonna komppania vieraili myös MTV Muic Awardseissa esiintyen Venäjän Puna-armeijan kuoron kanssa 250 miljoonalle televisiokatsojalle. Aki Kaurismäki on ohjannut lukuisia Leningrad Cowboys -aiheisia filmatisointeja musiikkivideoista dokumentteihin ja elokuviin.

 

RED XMAS PARTY -kiertue:

27.11. Kuopio, Kuopio-halli

28.11. Hämeenlinna, Verkatehdas

29.11. Turku, Logomo

30.11. Tampere, TähtiAreena

04.12. Helsinki, Kaapelitehdas

05.12. Helsinki, Kaapelitehdas

07.12. Jyväskylä, Paviljonki

Lisäykset ja muutokset mahdollisia!

 

Liput, hinnat ja ennakkomyynti:

Helsinki: http://www.lippupalvelu.fi/artist/924993

Turku: www.logomo.fi

Tampere: http://www.tiketti.fi/Tampere-X-Mas-2013-TahtiAreena–Tampereen-Messu-ja-lippuja/22125

Jyväskylä: http://festago.fi/leningradcowboys/jyvaskyla/

Kuopio: http://festago.fi/leningradcowboys/

Hämeenlinna: www.verkatehdas.fi

 

 

www.redxmas.fi