Maarit ja Sami Hurmerinta Yhtye Helsingin Savoy-teatterissa 11.12.2015

Maarit ja Sami Hurmerinta Yhtye Helsingin Savoy-teatterissa 11.12.2015

Perjantaina 11.12. Savoyn lavalle nousee legendaarinen muusikkopariskunta, Maarit ja Sami Hurmerinta, jo perinteeksi muodostuneessa loppuvuoden Savoy-konsertissa. Pitkä ohjelmisto tulee olemaan sekä läpileikkaus Maaritin huikeasta urasta että mahdollisesti kurkistus tulevaankin:

– Olemme valmistelemassa uutta levyä, joka ilmestyy toivottavasti ensi vuoden aikana. Katsotaan, josko Savoyssa esittäisimme vielä julkaisematontakin materiaalia. Lisäksi pyrimme valikoimaan mukaan myös harvemmin kuultavia vanhempia laulujakin. Myönteiseksi ongelmaksi muodostuu runsaudenpula, kun valinnanvaraa on niin paljon ja yleisökin toivoo monia lauluja, Maarit kertoo.

Konsertissa Hurmerintoja ja heidän yhtyettään vahvistavat puhallinsoittajat. Isompi kokoonpano mahdollistaa myös sellaisten kappaleiden esittämisen, joissa on levyillä mittavampi orkestraatio:

– Minulla on esiintymisiä laidasta laitaan. Välillä duona Samin kanssa, välillä yhtyeellä, äskettäin olin sinfoniaorkesterin solistina. Kaikissa erilaisissa esiintymistilanteissa on oma arvonsa ja erilainen herkkyytensä, myös laulujen tarinoiden osalta. Omat haasteensakin tietysti, mutta otan ne mieluusti vastaan. Konserttia varten kappaleiden sovituksia saatetaan hieman muunnella, mutta enemmän pyrimme noudattamaan levysovituksia, jotka Sami on ajatuksella ja huolella tehnyt. Toki livetilanne tekee sovituksetkin osin hetkessä eläviksi. Mahdollisesti konsertissa seuraamme liittyy muitakin vierailijoita, Maarit jatkaa.

Maarit ja Sami Hurmerinnan yhteistyö käynnistyi vuonna 1974. Aika on täynnä tarinoita:

– Jokaiseen levyyn liittyvät minulla ja meillä elämäntilanne, maailmantilanne ja muut sen ajat kokemukset koko kirjossaan, kuten varmasti kuulijoillakin. Musiikki nostaa aina tiettyjä tunteita ja tapahtumia ihmisten mieliin. Konsertin sisältö tulee heijastelemaan eri aikakausia ja myös sitä, että minulla on aina ollut tarve myös ottaa kantaa asioihin, Maarit miettii.

Mittavan uran varrelle mahtuu lukuisia merkittäviä ja suurenkin yleisön suosion lunastaneita lauluja kuten Jos tahdot tietää, Neito ja ylioppilas, Jäätelökesä, Hymypoika, Lainaa vain, Laakson lilja sekä viimeisimmältä levyltä (Miten elämästä kertoisin, 2013) monille tärkeäksi muodostunut Joidenkin kaa. Tulevaa konserttia Maarit odottaa hyvillä mielin:

– Toivotan kaikki kuulijat sydämellisesti tervetulleiksi luomaan kanssamme tunnelmaa, joka syntyy vuorovaikutuksesta muusikoiden ja yleisön välillä. Savoyn konserteissamme on aina ollut hyvin lämmin ilmapiiri, ja sellainen on varmasti luvassa tälläkin kertaa.

Maarit ja Sami Hurmerinta Yhtye
pe 11.12.2015 klo 19.00
Liput alk. 35/30 € (ennakot Lippupalvelu)
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48, Helsinki