Merkittävä suomalainen musiikkipalkinto Jan Sneumille

Merkittävä suomalainen musiikkipalkinto Jan Sneumille

MERKITTÄVÄ SUOMALAINEN MUSIIKKIPALKINTO TANSKALAISELLE RADIOGURULLE JAN SNEUMILLE
Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business jaetaan tanskalaiselle musiikkialan vaikuttajalle Musiikki & Media -tapahtumassa lauantaina 20.10.

Kolmatta kertaa jaettava Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business -palkinto ojennetaan tämän vuoden Musiikki & Media -tapahtuman Industry Awards -gaalassa, Tampere-talossa lauantaina 20.10.2012, tanskalaiselle radiogurulle Jan Sneumille. Tämä musiikkijournalisti ja Tanskan yleisradion DR:n pitkäaikainen tuottaja on vastannut vuosikymmeniä Tanskan radion livetuotannosta niin kotimaassaan kuin ulkomailla ja toiminut muun muassa Roskilde Festivaalin pohjoismaisten yleisradioiden konserttilähetysten ja -taltiointien suunnittelijana ja johtajana. Jan Sneum on toimittanut 1655-sivuisen hakuteoksen maailman tärkeimmistä rock-, pop- ja electronica-artisteista, nimeltään Politikens Store Rock Leksikon (2004). Suomalaisista artisteista teoksessa ovat mukana mm. Hurriganes, Hanoi Rocks, Sielun Veljet, Radiopuhelimet, 22-Pistepirkko, Honey B. & T-Bones, Leningrad Cowboys, Jimi Tenor, Jori Hulkkonen, Pekka Pohjola, Piirpauke ja Wigwam.

”Oli valtava yllätys ja kunnia, että minut valittiin palkinnon saajaksi. Kunnioitan suuresti edellisiä saajia, Rein Langia ja Artemyi Troitskya, enkä osaa nähdä itseäni samassa joukkueessa! Kun mietin uraani taaksepäin, huomaan tehneeni töitä hyvin itsekeskeisistä syistä: musiikki on ollut minulle aina välttämättömyys, aivan kuten hengittäminen ja olen saanut mahdollisuuden tavata monia hienoja ihmisiä urani varrella. Palkinto on minulle kannustin jatkaa tätä työtä”, Jan Sneum kommentoi palkintoa.

Jan Sneum tunnetaan Euroopassa EBU Rock ja Eurosonic -festivaalien aktiivina ja EBU:n Eurosonic-työryhmän puheenjohtajana. Sneum toimii aktiivisesti myös Euroopan yleisradiounionissa. Hän on indie- ja vinyylifriikki sekä suuri suomalaisen musiikin ystävä.

Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten sekä Venäjän ja Baltian musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa Tampereen osaamisen ja elinkeinojen ja sivistyksen ja elämänlaadun apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.

Kolmatta kertaa jaettavan palkinnon on suunnitellut tänäkin vuonna tamperelainen lasitaiteilija Vesa Varrela.

Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business -palkinnot
Oikeusministeri Rein Lang, Viro (2010)
Kulttuurivaikuttaja ja musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky, Venäjä (2011)
Tanskan yleisradion rock-toimittaja, live-tuottaja ja rock-historioitsija Jan Sneum (2012)

www.musiikkimedia.fi