Mikkelin Jurassic Rock (8.-9.8.08) julkistaa ensimmäiset esiintyjäkiinnityksensä

Mikkelin Jurassic Rock (8.-9.8.08) julkistaa ensimmäiset esiintyjäkiinnityksensä

Mikkelin Visulahdessa 8.-9.8.2008 juhlittava Jurassic Rock on käynyt bändikaupassa ja haalinut tapahtumaansa kiinnostavimmat ulkomaiset tähdet ja laajan arsenaalin kotimaisia kykyjä.

Jurassic Rock avaa luukut ruotsalaisella Meshuggah (SWE) yhtyeellä, joka yli 20-vuotisesta urastaan huolimatta on ehtinyt julkaista vasta seitsemän studioalbumia, mutta saavuttanut silti paikkansa metalligenren katolla lämmitellen Toolin kaltaista jättiläistä ja esiintyen mm. Ozzfest-kiertueella. Monien suomalaistenkin metallisuuruuksien esikuva julkaisee uusimman ”obZen” nimeä kantavan albuminsa 7.3.2008. Tätä on voinut tyypittää jo etukäteen Myspacessa www.myspace.com/meshuggah. Nerokasta modernia thrashiä suoltavan bändin musiikkia on kuvailtu myös termillä ”matikkametalli”. Vuonna 2005 bändi oli ehdolla Ruotsin Grammy-palkintoon ”Catch Thirtythree”-levyllään. Suomessa bändi on nähty mm. Provinssirockissa 2004. Tiesittekö muuten, että yhtyeen nimi tarkoittaa heprean kielellä ”hullu”?

Uuden hyvän musiikin fanien huulille on viime aikoina noussut nimi Animal Alpha (NOR), joka saapuu Norjasta laulajansa Agnete Kjolsrudin johdolla Jurassicin lauteille. Yhtye tuli tunnetuksi Oslon Oya Festivaalien jälkeen, kun brittiläinen Metal Hammer Magazine antoi bändille 8 pistettä 10:stä. Räväkästä ja hyvin energisestä, sekä persoonallisella naisäänellä lauletusta rockista tunnettu bändi on perustettu 2002. Yhtyeen toinen albumi ”You Pay for the Whole Seat, but You’ll Only Need the Edge” julkaisiin tammikuussa. Kotimaassamme Animal Alpha vieraili Provinssi Junior -tapahtumassa Tavastialla maaliskuussa 2007 ja Provinssissa samana vuonna. Mikäli Animal Alphan keikan on kerran nähnyt, sitä päänsisäistä livetaltiointia on mahdotonta deletoida.

Kotimaamme kansainvälisestikin erittäin tunnettu ylpeys Disco Ensemble on myös varmistettu festivaaleille esiintymään. Keväällä 2008 kolmannen albuminsa ”Magic Recoveries” julkaiseva yhtye sai alkunsa vuonna 1996 Porissa. Bändin tunnetuimpia biisejä ovat mm. The Black Euro, Drop dead Casanova ja We Might Fall Apart, jonka huhutaan olevan mukana myös FIFA 08- ja ”This Is My Head Exploding” NHL 08-peleissä. Toinen mielenkiintoinen kotimainen kiinnitys on Ismo Alanko Teholla. Suomalaisen rockin legendan Ismo Alangon ja Teho Majamäen pieni suuri orkesteri esittää Alangon kappaleita Jurassic Rockissa. Alanko ja Majamäki huomasivat, ettei hienoon soitinmaailmaan tarvita enempää soittajia. Duo yhdistelee lukuisia eri soittimia kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Muita kotimaisia löytöjä bändikaupasta Jurassicin esiintyjiksi ovat PMMP, jonka Jurassicin esiintyminen on yksi sen harvoista kesän live-vedoista, Eläkeläiset, Amorphis, Stam1na, Turisas, Asa & Jätkäjätkät, Raappana & Sound Explosion Band, Stalingrad Cowgirls, Aivolävistys

Toiset puolet ohjelmasta, lippujen hinnat ja myyntipaikat julkistetaan huhtikuussa. Tällöin aloitetaan myös ennakkolippujen myynti ympäri Suomen!

-->