Olli Lindholmilta soololevy 8.9.2010

Olli Lindholmilta soololevy 8.9.2010

Olli Lindholmin edellisestä soololevystä on ehtinyt kulua 10 vuotta. Tuona aikana miehen Yö-yhtye on noussut uuteen kukoistukseen ja jalometallilevyjä on kiinnitetty seinille pitkä liuta. Yö on myynyt 2000-luvulla yli puoli miljoonaa levyä ja on näin ollen uuden vuosituhannen yksi menestyneimmistä kotimaisista yhtyeistä.

Olli Lindholm halusi Yön tuhdin keikkarupeaman lisäksi paneutua myös soolomateriaalin työstämiseen, johon hän löysi kumppanikseen legendaarisen sanoittajan Vexi Salmen.

Olli kertoo yhteistyön synnystä:
“Kuuntelin Irwinin vakavampaa tuotantoa ja mietin itsekseni, miten hienoja lauluja he (Irwin & Vexi) ovat tehneet ja millaisena Irwin muistetaan. Ajattelin tehdä levyn Irwinin vakavammasta puolesta. Puhuin asiasta Jussi Hakuliselle, joka kysyi, miksi et samalla tekisi levyä Vexi Salmen teksteistä ja se tuntui paremmalta idealta. Soitin Vexille syksyllä 2008 ja puhuimme asiasta. Hän oli innostunut ja toimitti minulle noin 50 biisiä.”

Yhteistyön hedelmänä syntyi levyllinen kappaleita, jotka ovat Salmen tekstittämiä – osa käännösbiisejä ja osa aivan uusia sävellyksiä. Niihin ovat panoksensa antaneet kolmen biisin verran itse Olli Lindholm ja nuoremman polven säveltäjä Jonne Aaron, joka on säveltänyt levylle yhden raidan.

Esimakua tulevasta saa nyt, kun uusi single on lähtenyt radiojakeluun. Kyseessä on Elton Johnin ”Goodbye Yellow Brick Road” –biisin käännös, joka on tietenkin Vexi Salmen sanoittama ja nimeltään “Kiviset kadut”.

Lindholm kuvaa tunnelmia koko levytysprosessin loppumetreiltä:
“Olimme Vexin kanssa kuuntelemassa puolivalmista levyä studiolla torstaina 10.6. Hän otti minua isällisesti kaulasta kiinni ja sanoi, ‘mikä meitä vaivaa, kun meidän täytyy tehdä näin pohjattoman surullisia lauluja? Kyllä me Olli olemme pöljää porukkaa.’ Se tuntui hienolta.”

“Hienolta tuntuivat myös ne hetket, kun lauloin itselleni tärkeitä lauluja – ne kertovat kaiken. Kun sanat loppuu, alkaa musiikki.”

Olli Lindholmin Vexi Salmen teksteihin pohjautuva soololevy julkaistaan 8.9.2010.