Pertti Neumannin ja Dingon tarinan kertova Levoton Tuhkimo -elokuva valkokankaille 25.12. – uusi teaser julki!

Pertti Neumannin ja Dingon tarinan kertova Levoton Tuhkimo -elokuva valkokankaille 25.12. – uusi teaser julki!


Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Suomalaisen musiikin legendan Pertti ’Nipa’ Neumannin ja Dingo-yhtyeen tarina on ikuistettu Levoton Tuhkimo -elokuvaksi, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan jouluna 25.12.
Elokuvan on ohjannut porilaistaustainen ohjaaja Mari Rantasila ja käsikirjoittanut niin ikään Porista lähtöisin oleva käsikirjoittaja Hanna Leivonniemi. Elokuvaa on kuvattu Porissa ja pääkaupunkiseudulla viime vuoden lopulla. 

Kurkista elokuvaan
Elokuvasta julkistetaan nyt myös lisää materiaalia. Teaser on katsottavissa https://youtu.be/wdyGcLXTDcM

Rooleissa
Elokuvan pääosaa Pertti ’Nipa’ Neumannia esittää helsinkiläistynyt eteläpohjalainen näyttelijä Saku Taittonen. Pepeä näyttelee Alvari Stenbäck, Eveä Mauno Terävä, Peteä Samuel Kujala, Jonttua Emil Kihlström ja Quuppaa Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävän Marikan roolissa nähdään Ronja Keiramo, manageri Lasse Norreksena Elias Salonen ja tuottaja Pave Maijasena Reino Nordin. Myös Nipa Neumann vilahtaa elokuvassa cameo-roolissa. 

”Jännittää, miten Suomen kansa ottaa meidät uuden näyttelijäsukupolven edustajat vastaan. Onneksi meillä on siellä kiven kovia, meritoituneita kollegoita pehmittämässä tätä syöksyä elokuvakankaalle. Ylpeänä ja nöyränä edustamme tätä elokuvaa, jonka teema on ikiajoiksi jo istutettu Suomen pop-kulttuurin historiaan. Huimaavan innoissani olen!”, Taittonen hehkuttaa.  

Tarina
Elokuva keskittyy Pertti ’Nipa’ Neumannin elämään ja Dingon räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Musiikki näyttelee luonnollisesti suurta roolia ja tuttujen hittien lomassa elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos. 

Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Elokuvan levittää Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut YLE. 

-->