Prinsessa Pikkiriikki Linnanmäen Peacockin näyttämölle 3.3. alkaen

Prinsessa Pikkiriikki Linnanmäen Peacockin näyttämölle 3.3. alkaen

2426x1365px.jpg

Suomen Komediateatterin Prinsessa Pikkiriikki -näytelmän ensi-ilta on Linnanmäen Peacockissa 3.3. Esitykset jatkuvat keväällä 14.5. saakka.

Ohjaaja Lija Fischer on dramatisoinut Hannele Lampelan suosittujen lastenkirjojen pohjalta hauskan, viihdyttävän ja kekseliään näytelmän. Näytelmä pohjautuu kirjoihin Prinsessa Pikkiriikin talvi ja Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut.

Prinsessa Pikkiriikin lämminhenkisessä ja ilkikurisessa maailmassa seikkailevat prinsessan vanhempien lisäksi taikova Makkara-koira, paras ystävä Prinsessa Pöjöläinen ja aina kiusaa tekevä Räkä-Eetu. Erityisen haasteen luo pikkuveli Eräs Rasittava Urpo.
Rooleissa nähdään Rosanna Kemppi, Ella Pyhältö, Anna-Leena Sipilä ja Paavo Kerosuo.

”Prinsessa Pikkiriikin maailma on yhdistelmä tavallista arkea, elämän suuria kysymyksiä ja taikaa. Pikkiriikki on hahmona räväkkä mutta herkkä, syvällinen mutta hauska, hullutteleva mutta samaistuttava. Pikkiriikki ei ole tavallinen prinsessa, sillä hänen isänsä on autokauppias eikä kuningas eikä hän asu linnassa vaan tavallisessa talossa vanhempiensa, pikkuveljensä Erään Rasittavan Urpon ja taikakoira Makkaran kanssa. Pikkiriikki ei todellakaan ole tavallinen prinsessa, vaan Tuhkimobätmänprinsessa, joka luo ympärilleen seikkailuja minne tahansa hän meneekin”, Ohjaaja Lija Fischer avaa. 

Jos yrittää olla kiltti, voi ihan vahingossa olla pikkuisen tuhma
Pikkiriikin maailman ongelmatilanteet ovat samaan aikaan tavallista perhearkea ja silti maailman suurimpia. Teos kommunikoi monella tasolla ja on riemastuttava katsomiskokemus sekä lapselle että aikuiselle. 

”Kukapa ei olisi joskus halunnut myydä pikkuveljeään kirpputorilla, koska tämä on niin rasittava? Kukapa ei olisi ottanut äidin kanssa yhteen siksi, että tämä ei ymmärrä taikuutta? Ja kuka meistä voi kieltää sen, että välillä on tosi vaikeaa olla kiltti ja joskus on ihan pakko olla pikkuisen tuhma?”, Lija kysyy. 

Näytelmä nostaa esiin tärkeitä teemoja
Näytelmän tärkeitä teemoja ovat sisaruussuhde ja perheen sisäinen dynamiikka, ystävyys, usko omiin mahdollisuuksiin sekä taikuuden läsnäolo arjessa leikin avulla. 

”Nyt on juuri oikea aika koota eri sukupolvet teatteriin viihdyttävän näytelmän äärelle. Isolle näyttämölle tehtyjä koko perheen esityksiä ei ole liikaa edes Helsingin jatkuvasti monipuolistuvassa ja tasokkaassa lastenkulttuurin tarjonnassa. Suomen Komediateatteri on myös Linnanmäen kupeessa sijaitsevana teatterina luonnollinen paikka uudelle kotimaiselle lastenteatterille”, Fischer painottaa.

Esityksessä myös yleisö pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan konkreettisesti esityksen kulkuun. Esityksessä nähdään Pikkiriikin tulkintoja klassikkosaduista, ja katsojat saavat äänestää, minkä sadun he haluavat nähdä. Jokainen esitys on siten teatterin taianomaisesti hieman erilainen. 

Prinsessa Pikkiriikki
Peacock, Tivolikuja 1, Helsinki 
Esityskausi: 3.3.-14.5.2022 

Tekijät:
Ohjaus ja dramatisointi: Lija Fischer
Alkuperäisteokset: Hannele Lampela
Lavastus: Veera-Maija Murtola
Pukusuunnittelu: Maria-Helena Lehto
Äänisuunnittelu: Tapio Pennanen
Valosuunnittelu: Heli Suoninen
Rooleissa: Rosanna Kemppi, Ella Pyhältö, Anna-Leena Sipilä ja Paavo Kerosuo

Näytökset:
KE 02.03. klo 18 (ennakko)
TO 03.03. klo 18 (ensi-ilta)
PE 04.03. klo 11 ja 18
LA 05.03. klo 11 ja 14
TI 08.03. klo 18
KE 09.03. klo 18
PE 11.03 klo 18
LA 12.03 klo 11 ja 14
LA 7.5. klo 14
LA 14.5. klo 14

Esityksen kesto: n. 50 min.
Ikäraja: Sallittu kaikille.
Liput: alkaen 22e / kpl. Ikäsuositus 3+.
Lipunmyynti: www.suomenkomediateatteri.fi

Sosiaalinen media: 
IG @peacockteatteri @suomenkomediateatteri 
FB: Peacock-teatteri ja Suomen Komediateatteri

-->