Provinssiin Cypress Hill, Jenny Wilson ja useita muita ulkomaisia nimiä

Provinssiin Cypress Hill, Jenny Wilson ja useita muita ulkomaisia nimiä

Provinssirockin laaja artistikirjo värittyy useilla ulkomaisilla ja kotimaisilla nimillä. Esiintymisensä ovat varmistaneet yhdysvaltalainen, historian yksi menestyneimmistä hiphop-ryhmistä Cypress Hill, ruotsalainen Jenny Wilson yhdessä Tensta Gospel -kuoron kanssa, tanskalainen Mew sekä kotimainen legenda Kari Tapio. Kotimainen osasto yhä kasvaa, kun esiintymisensä ovat varmistaneet: Jätkäjätkät, Lapko, Disco Ensemble, Stam1na, Petri Nygård, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta 20 v. ALLSTARS feat. Sami Saari, Oranssi Pazuzu ja Carnalation.

Amerikkalainen Cypress Hill saapuu Törnävänsaarelle tarjoamaan raakaa, agressiivista ’in your face’ -hiphoppia. Yhtye on myynyt yli 18 miljoonaa albumia ja tuonut hiphop-musiikkiin espanjan kielen. Se on myös ensimmäinen latinoryhmä, joka on albumimyynnillään ylittänyt platinarajan. Yhtyeellä on vankka fanipohja ympäri maailman ja lukuisia hittejä kuten ”Insane In The Brain”, ”How Could I Just Kill a Man” ja ”What’s Your Number”. Huhtikuussa 2010 yhtye julkaisee viiden vuoden tauon jälkeen uuden albumin ”Rise Up”.

Ruotsalainen Jenny Wilson on yksi tämänhetken vahvoista laulaja-lauluntekijänaisista ja Provinssiin hän saapuu yhdessä Tensta Gospel kuoron kanssa. Kappaleet ovat elektronisvaikutteisia, kaihoisan kauniita ja hivelevät niin kuuntelijan korvia kuin myös mieltä. Albumeita hän on julkaissut kaksi, ”Love And Truth”  2005 ja ”Hardhips!” 2009. Wilsonin esiintyminen on näkemisen arvoinen, karisma valloittaa myös takarivin viimeisen kaverin.

Tanskalainen popmusiikkia ja progressiivista rockia yhdistelevä Mew on kiinnitetty yhdeksi Provinssin perjantain pääesiintyjäksi. Ryhmä on tunnettu paitsi visuaalisesta show’staan myös laulaja Jonas Bjerren korkeasta surumielisestä äänestä. Bändin viimeisin, viides pitkäsoitto ”No More Stories” julkaistiin alkusyksyllä 2009 ja se kipusi heti julkaisuviikollaan albumilistan sijalle 2. Yhtye esiintyi viimeksi Suomessa Helsingin jäähallissa marraskuussa ja klubikeikoilla Helsingissä ja Tampereella helmikuussa.

Viimeisen parin vuoden tapaan X-Stagelle saapuu sunnuntaina ’ei niin perinteinen’ festivaalivieras. Paula Koivuniemen ja Vesa-Matti Loirin jälkeen vuoron saa toukokuussa uuden levyn julkaiseva Kari Tapio. Pitkä ura alkoi jo 60-luvulla ja maestron suuria hittejä ovat mm ”Viisitoista kesää”, ”Olen Suomalainen” ja ”Myrskyn jälkeen”. Sooloalbumeja mies on julkaissut 28 ja ollut mukana 15 kokoelmalevyllä.  Kari Tapio on vastaanottanut useita palkintoja. Hänet on valittu muutamaan otteeseen suosituimmaksi miespuoliseksi iskelmätähdeksi ja vuonna 2003 hän vastaanotti Iskelmä-Finlandia- palkinnon.

Muita kotimaisia esiintyjäkiinnityksiä ovat Jätkäjätkät, Lapko, Disco Ensemble, Stam1na, Petri Nygård, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta 20 v. ALLSTARS feat. Sami Saari, blackmetallia ja hypnoottista psykeliaa yhdistelevä Oranssi Pazuzu sekä viime vuoden Provinssirockissa syntynyt heviyhtye Carnalation.