Provinssirock 30 vuotta – pääesiintyjäksi Foo Fighters!

Provinssirock 30 vuotta – pääesiintyjäksi Foo Fighters!

Tulevana kesänä 30-vuotisjuhlaa viettävä Provinssirock 2008 julkistaa festivaalin ensimmäisen syntymäpäivävieraan: sunnuntain 15.6. pääesiintyjäksi lavalle nousee entisen Nirvana-rumpali David Grohlin johtama FOO FIGHTERS!
Ainoastaan kerran aiemmin, vuonna 2003 Suomessa vieraillut yhtye soitti tuolloin yksityiskeikan Helsingissä, joten Foo Fighters on hyvin odotettu kesän festivaalivieras. Se tekee massamme nyt ensimmäisen ison keikan, jota fanit ovat kuumeisesti odottaneet jo vuosia. Provinssirockin promoottori kommentoi huippukiinnitystä ”Olemme monena vuonna, ensimmäisen kerran vuonna 1995, yrittäneet saada Foo Fightersin Provinssirockiin siinä onnistumatta, mutta nyt kävi hyvin. Yhtyeen sunnuntain keikka kruunaa hienosti kolmikymppisiä juhlivan festivaalimme”.
Foo Fighters oli aluksi Grohlin sooloprojekti, jonka debyytti julkaistiin vuonna 1995. Tämän jälkeen mies kokosi ympärilleen bändin ja loppu on historiaa. Yhteensä kuusi studioalbumia, live-albumin ja kaksi DVD:tä julkaisseen bändin tunnetuimmat kappaleet ovat ”Everlong”, ”Learn to Fly”, ”All My Life”, ”Times Like These”, ”Best of You” sekä tällä hetkellä radiosoitossa olevat ”The Preteder” ja ”Long Road To Ruin”.
Provinssirockin keikka on osa bändin kesäistä keikkakiertuetta, joka ulottuu kesäkuun alussa myös legendaariselle Lontoon Wembleyn stadionille. Kyseisen esiintymisareenan kahdesta Foo Fighters keikasta toinen on jo loppuunmyyty ja toisenkin keikkapäivän viimeisiä lippuja myydään parhaillaan.
Yhteensä neljä Grammy-palkintoa kahminut bändi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa levyä ja on tällä hetkellä menestyneimpiä USAn rock-yhtyeitä. Suomessa Foo Fightersin albumeita on myyty yli 60 000 kpl.

-->