Provinssirock kertoo aluemuutoksista ja julkistaa ohjelma-aikataulun

Provinssirock kertoo aluemuutoksista ja julkistaa ohjelma-aikataulun


* Festivaalin ohjelma valmis – runsaasti uusia kotimaisia kiinnityksiä mm. Poisonblack ja Pariisin Kevät
* Esiintymisaikataulu julkaistu:
www.provinssirock.fi/aikataulu
* Virittäydy Provinssitunnelmaan: http://www.youtube.com/watch?v=rUeDwkck3YA

Provinssirock uutisoi viime vuoden lopulla festivaalin uudet päivämäärät, jotka sijoittuvat juhannuksen jälkeiseen viikonloppuun 27.-28.6. Samalla se ilmoitti siirtyvänsä kaksipäiväiseksi juhlaksi. Nyt Provinssirock ylpeänä esittelee alueella tapahtuvia uudistuksia. Päälavan välittömään läheisyyteen, rannan liepeille vehreisiin jokimaisemiin, nousee idyllinen Koskibaari.

”Olemme halunneet ottaa jokimaisemaa enemmän esiin. Uutena tuleva Koskibaari päälavan vieressä levittäytyy joelle asti ja terassilta aukeaa hieno maisema. Alue ei ole aiemmin ollut yleisöalueena”, kertoo promoottori Juha Koivisto.

Samalla Bäkkäribaari palautuu entiseen paikkaansa, päälavan läheisyyteen. Ravintoloita löytyy moneen makuun – päälavan kentän lisäksi juoma- ja ruokatarjoilua on ympäri festivaalialuetta. Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Juurella pop up -ravintola ja viihtyisä a la carte -ruokaravintola Paviljonki löytyvät alueelta jälleen. Paikallisen yrittäjän tunnelmallinen Valkoinen Puu -kahvila rantautuu saarelle Skutsipubin läheisyyteen. Myllyn luona Designcornerissa voi ihailla uniikkeja käsitöitä ja tehdä ostoksia.

”Perinteisellä Törnävän saarella on uutta avaruuden tuntua, kun muutamia varjostavia puita on poistettu ja lavalle on täten entistä parempi näkyvyys”, valottaa Koivisto.

Kuusi lavaa
Alueen päälavan, Rumbateltan ja Saarilavan lisäksi ohjelmaa nähdään Zanzibarissa, jossa esiintyvät mm. stand up -koomikot Riku Sottinen, Jacke Björklund ja Antti Haapala. Piilotetun Sakkolavan jokainen voi löytää AppStoresta tai Google Playsta ladatun Zappar-sovelluksen avulla. Kun puhelimen vie mm. Provinssilehdestä löytyvän aluekartan päälle, sovelluksen avulla on mahdollisuus selvittää lavan sijainti.

”Erikoisin juttu on luonnollisesti piilotettu lavakonsepti. Lava sijaitsee alueella, joka ei ole aiemmin ollut festivaalikäytössä”, sanoo Juha Koivisto.

Eurolavan ohjelmisto
Mainittujen lavojen lisäksi ohjelmaa on myös uudella Skutsipubin Eurolavalla, jossa esiintyvät perjantaina Dj:t Toni Abtronix (80-luku), Tuomari Nurmo (house) ja Uusi Perjantai Dj’s. Lauantai on pyhitetty Eurolavan sähköiselle kansanjuhlalle, kun esiintyjinä ovat mm. SOLANO, The Hearing, Long-Sam, Dxxxa D ja dj-kaksikko Nuermo 1985.

Uusia artistikiinnityksiä
Uusia ohjelmakiinnityksiä ovat Ville Laihialan luotsaama rock-kokoonpano Poisonblack, joka kiertää syksyllä julkaistun ”Lyijy” -albumin tiimoilta ja ”Kesäyö”, ”Pikku Huopalahti” sekä ”Tämän kylän poikii” -hiteistään tunnettu Pariisin Kevät.

Tänä vuonna Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan solistina nähdään The Voice of Finland -ohjelmasta tuttu, debyyttilevyään valmisteleva Inga Söder. Uutuuksia artistilistalla ovat myös Regina-yhtyeestä tutuksi tullut sooloartisti Iisa, psykedeelistä kitararokkia esittävä Black Lizard, tulevana perjantaina paluulevyn julkaiseva rock-soul-punk -yhtye Damn Seagulls, räimerokkia soittava nelikko Hopeajärvi ja modernilla retrorokilla vauhdikkaasti myös kansainvälisiä markkinoita valloittanut The Blanko. 

Lisäksi Provinssissa nähdään juuri debyyttisoolonsa julkaissut Joensuu 1685 -yhtyeen laulaja Mikko Joensuu, postrockia esittävä Mr. Peter Hayden, proge-pop -yhtye Frankin Parantola ja yli miljoona katselua YouTubessa ”Pendolino” -videollaan kerännyt hauskuuttaja Ismo Leikola Band.

Sideshowt
Varsinaisen ohjelman lisäksi festivaalialueella ilahduttaa tänäkin vuonna värikäs kaarti sideshow-esiintyjiä sekä erilaisia aktiviteetteja, mm. Rock Science -festarivisa Saarilavan anniskelualueella, provokatiivinen naisryhmä P.I.L.T. eli Pahan Ilman LinnuTGrannies Smoking Pipes -hip hop- yhtye, Taikuri Sami Paavola ja Camp Provinssin sekä Skutsipubin Silent Disco.

Aluetaidetta Provinssirockiin
Luonnonkaunis Törnävänsaari on tarjonnut vuodesta toiseen viihtyisät puitteet Ihmisten Juhlan viettoon. Tänä vuonna Provinssirock haluaa tarjota mahdollisuuden taiteilijoille luoda festarialueelle näyttäviä teoksia, esimerkiksi ympäristötaiteen, tilataideteoksien tai installaatioiden muodossa. Haku on avoin sekä ammatti- että harrastelijataiteilijoille. Ympäristöystävällisyyden nimissä teokset tulisi valmistaa pääosin kierrätysmateriaaleista. Haku on auki 4.6. asti. Lisätietoja: sideshow@provinssirock.fi

Provinssissa saunotaan
Camp Provinssissa voi tänä vuonna saunoa. Saunaan mahtuu kerralla 6-7 saunojaa ja vuoroja voi varata joko netistä ennen festivaalia tai paikan päältä! Varauskalenteri avautuu kesäkuussa.

Provinssilehti
Lisätietoja festivaalista ja sen esiintyjistä, aikataulusta ja uudistuksista löytyy myös tänään ilmestyneestä Provinssilehdestä. Lehden jakelupaikat: www.provinssirock.fi/provinssilehti

Aikataulu
Esiintymisaikataulu on nyt julki: www.provinssirock.fi/aikataulu

Virittäydy Provinssitunnelmaan osoitteessahttp://www.youtube.com/watch?v=rUeDwkck3YA

Provinssirock, Seinäjoen Törnävänsaari, 27.-28.6.2014.

Liput:
2 päivää alkaen 98 euroa
1 päivän liput alkaen 69 euroa
24H liput (sis. 2 päivän festivaalilipun ja leirinnän Camp Provinssissa to-su) alkaen 123 euroa. Tämä paketti myynnissä vain www.provinssirock.fi/liput

Pysäköinti:
Auto- ja moottoripyöräpaikat myynnissä Provinssin nettikaupassa.

Majoitus:
www.provinssirock.fi/majoitus_ja_leirinta
www.epmatkailu.fi

Lipunmyynti:
www.provinssirock.fi/liput
www.lippu.fi
www.tiketti.fi

Akkreditointi:
Median ja musiikkialan ammattilaisten akkreditointi festivaaleille päättyy 30.5. Hakemukset: http://www.provinssirock.fi/akkreditointi

Lataa aluekartta tästä! 
Päiväkohtainen ohjelma: http://www.provinssirock.fi/ohjelma

Lisätiedot:
www.provinssirock.fi
www.facebook.com/provinssirock
www.twitter.com/provinssirock
www.instagram.com/provinssirock