Provinssirockissa erikoiskeikalla Samuli Putro

Provinssirockissa erikoiskeikalla Samuli Putro

* Uusia ulkomaisia kiinnityksiä ovat ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat brittirockin nuori pelastaja Jake Bugg (UK) ja uskomattomasta äänestään ylistetty Banks (US)
* Uutuutena festivaaleilla: Grill & Chill -grillauspisteet

 

Provinssirockin ohjelmistossa on luvassa ennennäkemätön ja ainutlaatuinen erikoiskeikka juuri tuoreimman ”Taitekohdassa” -sooloalbuminsa julkaisseelta Samuli Putrolta. Enempää mies ei suostu tässä vaiheessa massiivisesta produktiosta kertomaan, mutta sitä on valmisteltu huolella jo tovin.

Uudet ulkomaiset
Putron ja vaikuttavan erikoiskeikan lisäksi Provinssin keikkakutsuun on vastannut debyyttialbuminsa pari vuotta sitten isolla kohulla julkaissut nuori britti Jake Bugg, jonka vaikutteet ulottuvat 1950-luvulle saakka. Miestä on tituleerattu brittirockin tuoreimmaksi elvyttäjäksi. Hän mainitsee vaikuttajikseen The Beatlesin, Neil Youngin, Johnny Cashin ja Layne Staleyn. Nyt ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa artistia ylisti Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä toimittaja Mikko Aaltonen:
”Niin kauan kuin maailmassa on 18-vuotiaita nuorukaisia, jotka kirjoittavat tällaisia debyyttialbumeita ja nousevat niillä listaykkösiksi, popmusiikilla ei ole mitään hätää.” 

Suursuosioon nousseen Buggin kakkosalbumi ”Shangri La” julkaistiin viime marraskuussa. 20-vuotias Bugg on ehtinyt ikäänsä nähden kiertää jo paljon maailmaa ja sanookin viime vuoden olleen hänen elämänsä vuosi. Ennen Provinssin keikkaa Jake ehtii esiintyä vielä niin Etelä-Amerikassa kuin Australiassakin. Katso video: http://jakebugg.com/

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Jillian Banks – tunnettu taiteilijanimellä Banks – julkaisi ensimmäisen sinkkunsa ja kaksi EP:tä vasta viime vuonna, mutta laulajalle on ehtinyt lyhyellä, mutta sitäkin kattavammalla urallaan tapahtua paljon. Biisit ovat saaneet maailmanlaajuista radiosoittoa ja ”Waiting Game” -biisi päätyi Victoria’s Secretin TV-mainokseen. Jo 15-vuotiaana biisien tekemisen aloittanut Banks toimi The Weekndin kiertueella avausaktina. Uskomattomalla äänellään kuulijat hurmannut Banks on palkittu niin BBC:n kuin MTV:nkin palkintogaaloissa – Banksistä onkin povattu tämän vuoden läpilyöntinimeä! Liäksi BBC noteerasi hänet Sound of 2014 -listallaan sijalla 3. Nyt hänet on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa myös Suomessa!

”Artistin kalenterissa sattui olemaan yksi ainoa päivä, joka sopi Suomen vierailuun ja se täsmäsi Provinssirockin ajankohdan kanssa!”, iloitsee Provinssirockin promoottori Juha Koivisto.

Katso ”Before I Ever Met You” -video: http://www.youtube.com/watch?v=hjKlGs3-1Vo

Grill & Chill
Grillikausi ei lopu juhannukseen! Uutuutena festivaali- ja leirintäalueella tulevat olemaan paikallisen Atrian toimittamat grillauskalustot. Festivaalivierailla on näin ollen mahdollisuus kokata ja nauttia alueelta ostettuja ruokia hyvässä seurassa viihtyisillä grillauspisteillä. Grillipuuhissa vierailee myös osa artisteista. Grill & Chill!

Talkoohaku on alkanut
Provinssirockin vapaaehtoistyöntekijöiden haku tulevalle festivaalille on alkanut. Työtehtäviä on lukuisia erilaisia aina ravintolatyöntekijästä kierrätysneuvojaan sekä järjestyksenvalvojasta paitamyyjään. Viime vuonna Provinssirockissa työskenteli noin 1000 vapaaehtoista. Tutustu talkootyöhön ja sen etuihin: www.provinssirock.fi/talkootyo

Akkreditointi 30.5. saakka
Provinssirockin akkreditointi toimittajille sekä musikkialan ammattilaisille on alkanut. Haku on auki 30.5. saakka. www.provinssirock.fi/akkreditointi

Provinssirock, Seinäjoen Törnävänsaari, 27.-28.6.2014.

Päiväkohtainen ohjelma:

PE 27.6.
The Prodigy (UK)
Karnivool (AUS)
North Mississippi Allstars (US)
NONONO (SE)
Jake Bugg (UK)
Eläkeläiset: Humpfonia
Cheek
Viikate
Turmion Kätilöt
Sanni

LA 28.6.
Knife Party (AUS)
M.I.A. (UK)
Rudimental (UK)
Dropkick Murphys (US)
Bob Wayne (US)
Banks (US)
Kolmas Nainen
Jenni Vartiainen
Samuli Putro
Haloo Helsinki!
Stam1na
Risto
Softengine

Ohjelmaan tulossa vielä lisäyksiä!

Liput:
2 päivää alkaen 95 euroa (31.3. saakka)
1 päivän liput alkaen 69 euroa
24H liput (sis. 2 päivän festivaalilipun ja leirinnän Camp Provinssissa to-su) alkaen 120 euroa. Tämä paketti myynnissä vain Provinssirockin lippukaupassa!

Pysäköintipaikat:
Auto- ja moottoripyöräpaikat ovat nyt myynnissä Provinssin nettikaupassa.

Majoitusvaihtoehtoja:
www.provinssirock.fi/majoitus_ja_leirinta
www.epmatkailu.fi

Lipunmyynti:
www.provinssirock.fi
www.lippu.fi
www.tiketti.fi

Lisätiedot:
www.provinssirock.fi
www.facebook.com/provinssirock
www.twitter.com/provinssirock
www.instagram.com/provinssirock