Nina Honkanen

Puhujamanageri

Saara Sulander
saara@propromotion.fi
‭+358 40 505 3111‬

Poriin, isoisänsä rintamiestaloon vuonna -68 syntynyt Nina omaksui ajan hengen mukaisesti ahkeruuden ja taloudellisen sekä emotionaalisen niukkuuden “ei tehdä tästä mitään numeroa -elämänfilosofian.

Porista nelivuotiaana muutto Raumalle, jossa vietti teinivuodet. Helsinkiin tie vei 15-vuotiaana mallintöiden myötä. 80-luvun alkupuoliskolla ne johdattivat myös ulkomaille. Malli- ja toimittajatöiden tuloilla Niina elätti itsensä lisäksi lapsuudenperhettään ja maksoi takaamiaan vanhempiensa yrityslainoja. Aihe on lähellä Ninan sydäntä, ja hän onkin ollut puhumassa niin kohtalotovereille kuin erilaisissa tilaisuuksissa. Syksyllä 2021 on tulossa ulostulo Ylen Politiikka Suomi -ohjelmasarjassa. 

Nina on kirjoittanut lukuisia romaaneja. Esikoisromaani Gladiaattori (2002) kuvaa miksei kaikista synnyttäjistä tai siittäjistä ole äideiksi ja isiksi. Samasta aiheesta on myös kuunnelma Aikalisä (Yle/Radioteatteri). Toinen romaani Joka kymmenes vuosi (2005) kertoo miten lama ja taloudellinen romahdus vaikuttivat konkurssin kokeneen perheen lapsiin ja aikuisiin. Pohjakosketus (2019) käsittelee henkisen väkivallan tunnistamista ja ydinperheen sisäistä dynamiikkaa. Romaanien ja OnnelliSeksi – seksuaalisuus läpi elämänkaaren-tietokirjan (2017) aihepiirien tiimoilta Nina luennoin ja tekee puhujavierailuja.

Kirjapuolella on tällä hetkellä työnalla kansainvälistä politiikkaakin sivuavaa Kirjeitä Putinille-romaani. Näytelmäkirjailijaneitsyys meni 1994 Loppuelämäni ensimmäinen päivä -näytelmän myötä.

Nina on psykologinen kirjailija. Häntä kiinnostaa kaikki ihmisyydestä kumpuava niin ihmisenä, kirjailijana kuin puhujanakin. Nina on neljän 11-34-vuotiaan pojan äiti ja 1-vuotiaan lapsenlapsen isoäiti. Ninan motto: Taide auttaa muistamaan ja viihde unohtamaan.