Pirjo Suhonen

Puhujamanageri

Saara Sulander
saara@propromotion.fi
‭+358 40 505 3111‬

Pirjo Suhonen (KTM) on vuosikymmeniä toiminut erilaisissa rooleissa luovaa liiketoimintaa harjoittavissa yrityksissä. Hän on toinen Ivana Helsinki nimisen suomalaisen muoti- ja muotoilumerkin perustajista. Pirjo vastasi yli 20 vuoden ajan Ivana Helsingin markkinoinnista, 
kotimaisesta ja ulkomaisesta myynnistä, tuotteistuksesta ja 
yhteistyökumppaniprojekteista.

Pirjolla on vankka kokemus kv. myynnistä erityisesti Japanissa ja Koreassa. Lisäksi hän on ollut  mukana perustamassa tytäryhtiötä USA:han ja pyörittänyt lähes kahden vuoden ajan vähittäismyymälätoimintaa New Yorkissa. Hän on järjestänyt kymmenittäin tapahtumia kuten näytöksiä ja näyttelyitä ja vastannut messuosallistumisista niin Kiinassa kuin Tanskassa.

Pirjo Suhosella on syvällinen lisenssiliiketoiminnan osaaminen. Hän on neuvotellut lukuisia lisenssiliiketoimintaan pohjautuvia yhteistyösopimuksia suoraan niin kotimaisten kuin kansainvälisten toimijoiden kuten mm. Carrefour (FR), Uniqlo (JP), Top Shop (UK) Specsavers (FI), Coca Cola (US), SOK (FI) kanssa.

Lisäksi Pirjo on ollut konsultoimassa ja mentoroimassa useita suomalaisia luovaan liiketoimintaan keskittyviä start up- yrityksiä. Hän on vuosia opettanut yksityisessä Helsinki Design Schoolissa 
markkinointia ja myyntiä sekä toiminut tuntiopettajana Taideteollisessa korkeakoulussa (nykyinen Aalto Yliopisto). 

Pirjo on myös kysytty puhuja ja hänen esityksensä käsittelevät erityisesti yrittäjyyttä, uuden luomista, luovuutta sekä markkinointia ja myyntiä. Pirjo tuotti Yle lle alkuvuodesta 2020 ”Muoti Suomen Omatunto” radio-ohjelmasarjan ja juuri keväällä 2021 ilmestyneen ”Työnä Oma Elämä” audiosarjan (molemmat kuunneltavissa Yle Areenassa).  Siltala kustantamo julkaisi syksyllä 2020 Pirjon kirjoittaman ” Onnellisten lasten salaisuudet”- tietokirjan.