R3-festivaali Kangasalla on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä country rock -tapahtumista – Raikku Rokkaa ja Rakastaa jälleen elokuussa

R3-festivaali Kangasalla on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä country rock -tapahtumista – Raikku Rokkaa ja Rakastaa jälleen elokuussa

r3_kuvituskuva.png

Kangasalla Peltolan tilan ainutlaatuisessa maalaismaisemassa järjestetään jälleen country rockista tunnetuksi tullut kaksipäiväinen Raikku Rokkaa ja Rakastaa -festivaali 18.–19.8.2023. Tapahtuma on vuosien saatossa kasvanut ja se kerää nykyisin yli 3 000 hengen yleisön nauttimaan ainutlaatuisesta musiikkielämyksestä Raikun kylälle.  

R3-festivaali sai alkunsa vuonna 2005. Tapahtuma oli alkuvuosina enemmän bändin kaveripiirille ulkona soitettu treenikeikka kuin kolmen tuhannen vieraan täysmittainen festariviikonloppu. Festivaali järjestetään nyt 12. kerran. Tapahtuman promoottorina toimii tilan isäntä, Still-yhtyeen laulaja-kitaristinakin tunnettu Riku-Sippo Uotila.

Pääesiintyjinä Suomen kärkiartistit
Tänä vuonna esiintyjäkaarti on erityisen nimekäs. Perjantain pääesiintyjänä nähdään J. Karjalainen, jolle country-musiikki oli aikanaan sysäys koko uralle. Karjalaisen musiikissa on kautta aikain säilynyt juureva ote. Nyt hänet nähdään Raikussa uniikissa kantrimiljöössä elokuun pimenevässä illassa. Lauantaina pääesiintyjänä lavalle nousee laulaja-lauluntekijä, lukuisista hiteistään tunnettu viihdyttäjä Anssi Kela

Päälavalla nähdään viikonlopun kuluessa myös Hoedown, vuonna 2001 perustettu country-, blues- ja rockmusiikkiyhtye sekä Soulmiehet – Sami Saari ja Jussu Pöyhönen orkesteri. Soulmiesten ohjelmisto koostuu solistien omista, kaikille tutuista hiteistä, soul-klassikoista ja uudesta tuoreesta materiaalista.

Tamperelaisista genren konkareista tapahtumalavoilla nähdään kelttiläistä menoa tarjoileva Sorrowhearts, railakkaan Octoberfest-tunnelman takaava Sauerkraut7 ja Horsepowerin riveistä soolouraa tekevä Jykä Sirainen Bourbon Jam, jonka tuore levy julkaistiin maaliskuussa.

Iltaa viihdyttävät myös Creek Road Eleven melodisella southern-mausteisella country rockillaan ja tapahtumajärjestäjä Uotilan oma yhtye Still.

Uutena festivaaleilla on tarjolla myös kolmas esiintymislava, Chicken House Stage. Siellä kuullaan trubaduureja, duoja ja akustisia esityksiä. Esiintyjinä ovat Uncle John duo, Stenari, Self Rising Flour, Irjala ja S4kua. Lisää esiintyjiä sekä tapahtuman juontaja julkistetaan myöhemmin. 

”Raikku rokkaa ja rakastaa -tapahtuma on paikka, jossa viihdytään yhdessä runsaan musiikkitarjonnan sekä hyvän ruuan ja juoman äärellä. Se on pieni palanen country-musiikin syntysijan, Tennesseen Nashvillen, tunnelmaa keskellä suomalaista maaseutua”, kommentoi festivaalijohtaja Riku-Sippo Uotila.

Tapahtuman lähiruoka-alue Food Garden
R3-festivaali on tullut musiikin ohella tunnetuksi myös laajasta ja laadukkaasta lähiruokatarjonnastaan. Food Gardenin valikoimista löytyy muun muassa pulled porkia, bbq-grilli, hampurilaisia, siipipiste sekä kahvila ja lättypiste.  

Tapahtuma-alueella on anniskeluoikeudet, useita viihtyisiä country-henkisiä baareja ja laaja juomavalikoima. 

Lipunmyynti R3-festivaliin on alkanut osoitteessa r3festival.fi. Festivaalin ikäraja on K-18.

Liput ja lipunmyynti:
Earlybird-liput 40,00 €/pvä (1.3.–30.6.2023): r3festival.fi
Ennakkohinta 50,00 €/pvä (1.7.–17.8.2023): r3festival.fi
Portilta 60,00 €/pvä (18.–19.8.2023)

Pressikuvat: www.r3festival.fi/fi/media

Lisätiedot, ohjelma ja median akkreditointi: r3festival.fi

Sosiaalinen media:
www.facebook.com/R3festival/
IG: r3festival #r3festival

Haastattelupyynnöt:
ProPromotion Oy, Saara Sulander, saara@propromotion.fi, +358 40 505 3111

-->