Ratas Music Group siirtyy Sonyn omistukseen

Ratas Music Group siirtyy Sonyn omistukseen

RATAS MUSIC GROUP SIIRTYY SONYN OMISTUKSEEN, YHTIÖN TOIMINTA JATKUU KUITENKIN ITSENÄISENÄ

Sony Music Entertainment Finland Oy on viikonvaihteessa solmitussa kaupassa ostanut 100% Ratas Music Groupin osakkeista.  Myyjinä ovat Sonyn nykyinen toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki, A&R johtaja Gabi Hakanen ja Rataksen toimitusjohtaja Epe Helenius sekä yhtiön artistiosakkaat, joilla oli yhteensä 40% omistus Rataksesta.

Jo ennen kauppaa Sony on toiminut Rataksen jakelupartnerina vuodesta 2011 alkaen. Kun yksi Rataksen perustajista, Wemppa Koivumäki kutsuttiin keväällä 2012 Sony Music’in Suomen toimitusjohtajaksi ja Gabi Hakanen Sonyn A&R johtajaksi, tulivat uudelleenjärjestelyt Rataksessa ajankohtaisiksi ja oli selvää, että molempien osapuolten etu on yhteistyön laajentaminen yhtiöiden välillä ja eri vaihtoehdoista päädyttiin tähän yrityskauppaan.

Ratas jatkaa edelleen toimintaansa itsenäisenä Sonyn omistuksessa ja Rataksen artistit jatkavat Rataksella. Yhtiö toimii sekä Tampereella sijaitsevasta Rataksen toimistosta että Sonyn toimistosta käsin.  Rataksen toimitusjohtajana jatkaa Epe Helenius ja Gabi Hakanen jatkaa projektikohtaisesti A&R vastaavana.

 

Rataksen julkaisutoiminta tulee kaudella 2012-2013 olemaan erittäin vilkasta.

Elokuun lopulla kauppoihin jo ehti Neljä Ruusua yhtyeen uutuus ”Katkera kuu”, marraskuussa julkaistaan –yhtyeen ”Pelko ja rakkaus” ja studiossa ovat alkuvuoden uutuusjulkaisuitaan äänittämässä Irina, CMX ja Haloo Helsinki!. Alkutalvesta Pate Mustajärvi aloittaa uuden albuminsa äänitykset.  Edellä mainittujen lisäksi yhtiön artisteja ovat mm. Agents, Tuomari Nurmio ja Sir Elwoodin Hiljaiset Värit.

2009 perustetusta Ratas Music Groupista ehti lyhyessä ajassa tulla merkittävä toimija kotimaisessa levy-yhtiökentässä ja yhtiön perustajat sekä artistiosakkaat olivat yksimielisiä siitä, että on Rataksen edun mukaista nykyisessä tilanteessa jatkaa yhtiön toimintaa itsenäisenä Sonyn siipien suojassa.