Rumba 30 vuotta – Lehden perustaja ja nykyinen päätoimittaja kohtaavat silmästä silmään

Rumba 30 vuotta – Lehden perustaja ja nykyinen päätoimittaja kohtaavat silmästä silmään

Musiikkilehti Rumban taival alkoi vuonna 1983 Helsingissä edesmenneen Lepakkoluolan kellarista. Vuosien varrella lehti on nostanut esille lukuisia kotimaisen rockin ja popin suuria nimiä ennen niiden suurta läpimurtoa. Rumban jo varhaisessa vaiheessa liputtamat musiikkigenret kuten punk, vaihtoehtorock, elektro ja hiphop ovat sittemmin nousseet osaksi valtavirtaa. Rumban kirjoittajia on nähty niin presidenttiehdokkaina (Pekka Haavisto) kuin kisaamassa Finlandia-palkinnosta (Kari Hotakainen). Tällä viikolla lehden vanha kilpakumppani Soundi siirtyi saman mediatalon suojiin.
074-344

30 vuotta myöhemmin sanomalehtipaperi on vaihtunut kiiltäviin sivuihin, uutislehtimäisyys pidempiin artikkeleihin, mutta Rumban monipuolisuus, ajankohtaisuus ja terävä kynä pysyvät ennallaan.

Syntymäpäivänsä kunniaksi Rumba julkaisee juhlanumeron, jossa historia ja nykyhetki kohtaavat. Haastattelusarjassa vanhat musiikkiveteraanit istuvat samaan pöytään nuorempien kollegoidensa kanssa.

Mitä sanottavaa Klamydian laulajalla Vesku Jokisella on nykypunkin johtohahmolle Teemu Bergmanille? Miten Suomen ensimmäisen räppibiisin tehnyt ja historian ensimmäisen Rumba-numeron kannessa ollut Jyrki ”Njassa” Jantunen tulee toimeen ahdistavaa hiphopia tehtailevan Julma-Henrin kanssa? Entä mitä tapahtuu, kun Rumban aikanaan perustanut Miettinen istuu lehden nykyisen päätoimittajan Teemu Fiilinin vastapariksi?

Katse kohdistuu lehdessä myös eteenpäin, kun juhlanumerossa julkistetaan perinteisen Tulevaisuuden tusina -äänestyksen tulokset. Äänestyksessä suomalaiset musiikkialan vaikuttajat kertovat, mitä yhtyeitä ja artisteja kuuntelemme ensi vuonna.

Lisäksi Rumba haluaa tarjota lukijoilleen mahdollisuuden tutustua juuriinsa. Jo keräilyharvinaisuudeksi muodostunut kaikkien aikojen ensimmäinen Rumba-numero vuodelta 1983 on luettavissa ensi viikosta lähtien osoitteessa www.rumba.fi

Rumban 30-vuotisnumeron julkistusta juhlitaan perjantaina 20.9. Bar Loosessa, Helsingissä.
Tapahtumassa jaetaan lahjaksi juhlanumeroa ja myös Rumban toimitus on paikalla. Tilaisuus on avoin yleisölle.

Rumba on ehdolla lokakuussa Musiikki & Media -ammattilaistapahtuman Industry Awards -gaalassa Vuoden musiikkimediaksi. Rumba.fi kisaa samassa taistossa myös vuoden verkkomedian arvonimestä.C4090-450