Sami Kuronen ja Joel Hokka – yllättävä yhteistyö!

Sami Kuronen ja Joel Hokka – yllättävä yhteistyö!


Kuva: Jesse Terho

Pitkän linjan radio- ja TV-juontaja Sami Kuronen ja Blind Channel -yhtyeen laulaja Joel Hokka yhdistävät voimansa kahden yhteisen intohimokohteensa tiimoilta. Helmikuussa Alkon tilausvalikoimaan saapuu heidän yhteinen The Royal Riesling -valkoviini sekä Radio Rockille kaksi vuosikymmentä yhteen niputtava radio-ohjelma Kasari vs. Nollari.  

Unelmat toteen
Kuronen pääsee viimein rockin pariin radiossa. ”Kun vuonna 2006 hain Sanomien vastaperustetuille radioasemille töihin, ykköshaaveenani oli päästä juontajaksi Radio Rockille. Paikka avautui kuitenkin naisille suunnatulla Radio Aallolla. Nyt 17 vuoden odotuksen jälkeen unelmani toteutuu ja pääsen vihdoin kikkailemaan suuresti rakastamani musiikin parissa”, Sami iloitsee. 

Kuronen ja Hokka muistelevat tulevassa show’ssaan omia teinivuosiaan ja musiikillisia vaikutteitaan. ”Oma musiikillinen heräämiseni tapahtui kultaisella 1980-luvulla ja kyseisen vuosikymmenen rock on mun mielestä edelleen maailman parasta musaa. Joel taas tuntee tämän vuosituhannen rymistelyt ja on paras mahdollinen matkaopas itselleni suht vieraaseen genreen. Yhteistyömme täydentää tyylikäs, rockasennetta tihkuva kuiva saksalainen valkoviini The Royal Riesling, jonka julkaisemme samassa rytäkässä”, Sami jatkaa. 

Leikkikentän laajennus
Toisiinsa tutustuminen ja ystävyyden syventyminen avasi luontaisen yhteistyön kaksikon välillä. 
”Blind Channelin ohella isoja haaveitani on ollut jo vuosia oma radioshow ja oma valkoviini. Molemmat toteutuvat nyt koko Suomen tunteman raudanlujan ammattilaisen kanssa yhteistyönä. On siistiä laajentaa omaa leikkikenttää alueille, jonne ei olisi välttämättä yksin tullut mentyä. Mun rakkaus laadukkaita valkkareita, sekä 2000-luvun alun kulttuuria ja musaa kohtaan on loputon. Kaikki lähti Samin fiilistelystä bändiämme kohtaan. Törmäilimme ensin bäkkäreillä ja pian kysyin miestä tekemään alkujuonnon meidän siihen asti suurimmalle keikalle Helsingin jäähalliin joulukuussa 2022. Kesällä 2023 puhuimme jo yhteisestä viinistä eikä jääty unelmiemme kanssa ihmettelemään”, Joel avaa yhteistyön taustoja. 

KURONEN X HOKKA – The Royal Riesling 
The Royal Riesling tulee Saksasta suositulta Moselin alueelta. Se on kuiva, keskihapokas, yrttinen, mineraalinen ja viheromenainen valkoviini. Viini sopii täydellisesti pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sushin, kala- ja äyriäisherkkujen sekä rockmusiikin kavereiksi.
Viinin maahantuojana toimii Hedon ja se on tilattavissa Alkon tilausvalikoimasta helmikuun lopulla.

Kurosen aiemmat Kuronen Riesling -valkoviini ja Kuronen Red -punaviini löytyvät Alkon valikoimista. 

Kasari vs. Nollari
Rockmusiikin erikoisohjelmassa fiilistellään kahden eri aikakauden mestariteoksia. Kaikkien tuntemia, tyylilajiensa suurimpia hittejä, ikonisia artisteja ja albumeita, mutta myös vähemmälle huomiolle jääneitä herkkupaloja. Vaikka ohjelma nojaa vahvasti 1980- ja 2000 -lukujen musiikkiin, sekoitetaan keitoksen mausteeksi myös tuoreita, väkevästi noilta vuosikymmeniltä ammentavia biisejä. 

”Parhaat ideat syntyvät usein viinilasin äärellä. Kun maistelimme tulevaa viiniämme ensimmäistä kertaa, fiilistelimme tutulla aiheella, rakkaimmilla rockin vuosikymmenillä. Ajatus yhteisestä radio-ohjelmasta syntyi ennen kuin lasit ehtivät tyhjäksi”, sanoo Sami.

Kasari vs. Nollari Radio Rockilla sunnuntaisin klo 18.00-20.00 alkaen 18.2.2024. Uusinnat keskiviikkoisin 20.00-22.00.

Blind Channelin Exit Emotions -albumi ilmestyy 1.3.2024. 

Pressikuvat tästä!
Kuvaaja: Jesse Terho

https://www.supla.fi/radiorock

IG: @joelhokka               
IG: @samikuronen

-->