Sauna Open Air starttasi festivaalikauden 13 000 saunojan voimin – keli festivaalin nimen mukainen

Sauna Open Air starttasi festivaalikauden 13 000 saunojan voimin – keli festivaalin nimen mukainen

Yhdeksättä kertaa järjestetty Sauna Open Air juhlittiin viikonloppuna Tampereen Ratinan stadionilla ja sen läheisyydessä. Metallin ja raskaan rockin ystäviä saapui kaksipäiväiseen tapahtumaan yhteensä 13 000 silmäparin verran. Tänä vuonna Saunassa nautittiin maamme ykkösvientiyhtyeiden, juuri tuoreen albuminsa julkaisseen Children of Bodomin ja uuden laulajan Floor Jansenin tähdittämän Nightwishin, keikat. Nightwish päätti show’nsa Ratinassa ilotulitukseen.
Lauteet kutsuivat myös pitkältä Euroopan kiertueelta palannutta Stratovariusta, Stam1naa, tanskalaista Volbeatia sekä ruotsalaisvahvistuksia Opethia, Hardcore Superstaria ja Sabatonia.

Festivaali juhlittiin nimensä mukaisessa saunakelissä, mutta järjestyshäiriöiltä vältyttiin ihmisten nauttiessa auringosta, musiikista, yhdessäolosta ja tapahtuman tunnelmasta.

”Poliisin taholta kerrottiin, että festivaali ei ole näkynyt lisääntyneinä järjestyshäiriöinä. Metallikansa on siis jälleen juhlinut esimerkillisesti”, kertoo tapahtuman päätteeksi turvallisuuspäällikkö Ari Kuusela.

Sauna Open Airissa oli tänä vuonna panostettu laadukkaaseen festivaaliruokaan. Menut oli suunnitellut ja toteuttanut Poppamies-brändistään tunnettu Marko Suksi.

www.sauna-open-air.fi