Scouter innovaatioalustana – lukuisia toimijoita mukaan

Scouter innovaatioalustana – lukuisia toimijoita mukaan

* Kevytajoneuvo on saanut innostuneen vastaanoton

* Mukana suunnittelussa useita eri alojen toimijoita, yhteistyötä lataustekniikoista vuokrauspalveluihin

 

 

Hiljattain lanseerattu sähköavusteinen kevytajoneuvo Scouter sai kiinnostuneen vastaanoton. Se on kerännyt paitsi median myös rahoittajien, virkamiesten ja loppukäyttäjien mielenkiinnon.

 

Alkujaan innovaatioalustaksi kehitetty kulkuneuvo on synnyttänyt ympärilleen laajaa yhteistyötä. Jo prototyyppiä oli ideoimassa laaja joukko eri alojen ammattilaisia.

 

 

”Olemme ottaneet ensiaskeleet tavoittelemaamme suuntaan, että Scouterin ympärille syntyy uutta bisnestä. Mahdollisuudet ovat rajattomat,” sanoo CEO ja Chief Happiness Officer Petri Pitkänen Scouterin ideoineesta ja kehittäneestä, osallistavan tuotekehityksen organisaatiosta Rideascout Oy:stä.

 

Pitkänen kannustaa ja kutsuu eri alojen toimijoita ja yhteisöjä innovoimaan yhteistyötä heidän kanssaan. Yhteydenottoja toivotaan nettisivujen www.scouter.fi kautta, josta löytyy myös paljon taustatietoa innovaatiosta.

 

 

”Meidän tavoitteemme on muuttaa, miten kaupungeissa tulevaisuudessa liikutaan. Koska 75% päivittäisistä matkoista on alle 10 kilometrin pituisia, ne voitaisiin hoitaa ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla kuten polkupyörillä, sähköpotkulaudoilla tai vaikkapa Scouterilla. Näin ollen vaikuttaisimme päästö- ja melumääriin sekä omaan terveyteemme – Scouterilla voi liikkua myös polkien. Lisäksi kaupungin palvelujen saavutettavuus paranisi elävöittäen keskusta-alueita,” Pitkänen pohtii.

 

Scouterin etuja ovat jouheva, päästötön ja äänetön kaupunkiliikenne, mikä myös edistää terveyttä. Lisäksi sen hankintahinta on edullisempi kuin mopoauton eikä siihen tarvita ajokorttia. Scouterin voi myös kustomoida mieleisekseen, sillä jokainen voi suunnitella korin itse tai valita mieleisensä Scouterin yhteisön suunnittelemien versioiden joukosta.

 

 

Ajoneuvoa ovat päässeet testaamaan useat tahot muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, artistit Saara Aalto ja Eppu Normaalin Juha Torvinen sekä Mokoma-yhtyeen Marko Annala ja Tuomo Saikkonen. Katso Markon ja Tuomon juttu aiheesta.

 

 

Pressikuvia: http://www.propromotion.fi/media/scouter/

Haluatko vaihtaa aiheesta ajatuksia ja kokeilla Scouteria? Ota yhteyttä: taija@propromotion.fi

 

 

www.scouter.fi