Suomi-metallilla miljoonayleisö Japanissa – Turisas rock-listan ykköseksi

Suomi-metallilla miljoonayleisö Japanissa – Turisas rock-listan ykköseksi

Hämeenlinnalainen Turisas sai perjantaina miljoonayleisön Japanissa, kun yhtye oli pääosassa suositussa tv-ohjelmassa ”Sekai Banzuke”. Kuvausryhmä lensi heinäkuussa varta vasten Suomeen ottamaan selvää, miksi täkäläinen metallimusiikki on niin suosittua.

Erittäin suosittu ohjelma lähetettiin Japanissa parhaaseen katseluaikaan. Heti lähetyksen jälkeen Turisas nousi japanilaisen Twitterin suosituimpien aiheiden joukkoon. Kaikki yhtyeen levyt nousivat muun muassa verkkokauppa Amazonin listalle, ja viimeisin levy ”Stand Up And Fight (2011)” oli rock-levyjen sijalla #1.

Suomessa on eniten metallibändejä suhteessa väkilukuun, yksi yhtye 53 ihmistä kohti, ja monet niistä ovat hyvin suosittuja ulkomailla. Turisas on tehnyt kansainvälistä uraa yhteistyössä Music Finlandin (ent. Musex) kanssa ja soittanut Japanissakin useita kertoja.

Myös Suomi ja täkäläinen metallimusiikki olivat ohjelmassa näkyvässä roolissa. Kuvausryhmä haastatteli ja kuvasi ihmisiä Helsingin keskustassa. Päivä huipentui Turisaan pyrotekniikalla höystettyyn keikkaan Hämeenlinnan Wanaja Festivaleilla.

Ohjelman voi katsoa YouTubessa osoitteessa (Turisas-osuus alkaa n. 8.30 kohdalla): http://www.youtube.com/watch?v=nah5SBsh-8s

http://www.turisas.com
http://www.facebook.com/turisas
http://www.twitter.com/turisasofficial