Tammerfestiin ulkomaisia nimiä: The Damned, GBH ja Mudhoney. Kotimaiselle osastolle lisävahvistuksia!

Tammerfestiin ulkomaisia nimiä: The Damned, GBH ja Mudhoney. Kotimaiselle osastolle lisävahvistuksia!

Tammerfestin Pakkahuoneen ja sen yhteydessä toimivan Klubin ohjelmistoon on tullut täydennystä. Lavat valtaavat ulkomaiset nimet The Damned, GBH ja Mudhoney. Pääosin kotimaiseen musiikkiin perustuvan kaupunkifestivaalin tarjonnassa on perinteisesti nähty myös muutamia ulkomaan vieraita.

PAKKAHUONE
Tammerfest on ylpeä saadessaan esitellä sen tuoreimman kiinnityksensä, joka on brittipunkin legendaarisin nimi. Vuonna 1976 Lontoossa perustetun The Damnedin singlet New Rose ja Damned, Damned, Damned olivat genrensä ensimmäiset julkaisut Briteissä. Yhtye on hajonnut ja palannut yhteen useita kertoja, julkaissut kahdeksan albumia, joista  kaksi 1990-luvun jälkeen. Viimeksi kokoonpano nähtiin Suomessa vuoden 2006 Ilosaarirockissa. The Damned on jälleen koossa ja esiintyy Tammerfestin avauspäivän, keskiviikon 13.7. pääesiintyjänä Pakkahuoneella.

Keskiviikkona Pakkahuoneella nähdään myös toinen legendaarinen brittipunkki-veteraani GBH. Sen tavaramerkkeinä ovat nopeat tempot, särökitarat, raskaat rumpubiitit ja pessimistinen ’no future’ -asenne. Iltaa värittää kotimainen uuden aallon punkrock-yhtye, Pelle Miljoonan riveistä tutun Tumppi Varosen sekä ex-Smack-kokoonpanossa vaikuttaneiden Jimi Seron ja Rane Raitsikan sekä Markus Raivion Tumppi Varonen & Problems?

Torstaina Pakkahuoneen tiiliseiniä ravistelee jenkkivahvistus, grungen esi-isä Mudhoney, jonka nimi tulee samannimisestä elokuvasta (Onnettomat). Vuonna 1988 perustettu komppania on ollut innoittajana monelle alternative rock / grunge -artistille kuten Nirvanan edesmenneelle Kurt Cobainille. Yhtye on julkaissut 10 albumia, joista viimeisin ”Lucky Ones” on vuodelta 2008. Suomi-meininkiä jenkkisedille näyttää juuri uuden albumin ja oman makkaran julkaissut Kotiteollisuus.

Perjantain setin avaa A.W. Yrjänän kapellimestaroima CMX ja iltaa jatkaa juuri neljännen albuminsa julkaissut ja ulkomaisen levytyssopimuksen napannut Von Hertzen Brothers.

Lauantain Pakkahuoneen ohjelmisto, Mokoma, Stam1na ja Doom Unit, julkistettiin jo aiemmin.

KESKUSTORI
Tammerfestin Keskustorin teltta piiskaa lauantaina yleisön rock-hurmokseen. Manserockin kiistatonta mammuttia Popedaa lämmittelee kotikaupungin nuoremman polven rock-komppania Uniklubi, joten luvassa on täydellinen rockpotpuri-iltama.

Lipunmyynti yllä mainituille keikoille alkaa Lippupalvelussa keskiviikkona 23.3. klo 9.00.

KESKUSTORI

la 16.7.
Popeda klo 20.30
Uniklubi klo 22.30
liput 22 € /25 €

PAKKAHUONE & KLUBI

ke 13.7.
The Damned (UK) klo 00.30
GBH (UK) klo 21.00
Tumppi Varonen & Problems? 23.00
liput 22 € /25 €

to 14.7.
Mudhoney (USA) klo 21.00
Kotiteollisuus klo 00.30
tba klo 23.00
liput 22 € /25 €

pe 15.7.
CMX klo 21.00
Von Hertzen Brothers klo 00.30
tba klo 23.00
liput 22 € /25 €

Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest Tampereella 13.-16.7.2011.

www.tammerfest.fi