Tampereen elokuvajuhlat alkaa keskiviikkona 10.3.

Tampereen elokuvajuhlat alkaa keskiviikkona 10.3.

Tampereen 51. kansainväliset elokuvajuhlat alkaa keskiviikkona 10.3. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa verkkofestivaalina.

Toiminnanjohtaja Laura Laaksonen odottaa festivaalin alkamista innoissaan:
”Tämän vuoden festivaalivalmisteluja ovat leimanneet jatkuvat muutokset. Nyt onneksemme näyttää siltä, että saamme verkkotapahtuman järjestettyä nykyisten suunnitelmiemme mukaisesti, mutta seuraamme tilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia läpi festarin ja reagoimme niihin tarpeen mukaan.”

Kilpasarjojen elokuvia
Kaikki festivaalin kilpailuihin valitut elokuvat nähdään verkkofestivaalin ohjelmistossa. Lyhytelokuvaa arvioidaan festivaalilla kolmessa eri sarjassa: kotimaisessa ja kansainvälisessä kilpailussa sekä uudessa Generation XYZ -kilpailussa, joka on suunnattu alle 30-minuuttisille genre-elokuville. Kotimaisessa kilpailussa nähdään lyhytelokuvien ohella myös pitkiä dokumenttielokuvia.

Kotimaisessa kilpailussa saa ensi-iltansa jo ennakkoon kohuttu Veikko Aaltosen ohjaama dokumentti Dinosaurus (2021), joka kertoo ohjaajalegenda Rauli Mollbergista ja hänen kyseenalaisista työskentelytavoistaan. Elokuvan tiimoilta järjestetään myös keskustelutilaisuus Ohjaajan valta ja vastuu sekä taiteen tekemisen etiikka. Keskustelemassa ovat ohjaajat Dome Karukoski (moderaattori), Veikko Aaltonen, Juho Kuosmanen, Tiina Lymi ja Saara Saarela. Keskustelu striimataan elokuvajuhlien Facebook-kanavalle suorana lähetyksenä lauantaina 13.3. klo 11.30. Keskustelun jälkeen taltiointi on nähtävissä 21.3. asti festivaalin Facebook- ja Youtube-kanavilla.

Kotimaisen kilpailun pitkien dokumenttien joukossa on muitakin uutuuselokuvia, jotka eivät ole ehtineet covid-19 -pandemiaan liittyvistä rajoituksista johtuen laajempaan teatterilevitykseen. Dinosaurus-dokumentin lisäksi myös Suvi Westin Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, Mia Halmeen Missä tiet kohtaavat ja John Websterin Donner – Privat ovat valmistuneet tänä vuonna. Pitkistä dokumenteista kotimaisessa kilpailussa mukana ovat myös Mohamed El Aboudin School of Hope (2020), Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan Lost Boys (2020) ja Virpi Suutarin Aalto (2020).

Virpi Suutari on mukana festivaalilla myös lyhytdokumentillaan Kansanradio – Runonlaulajien maa (2021), joka saa ensi-iltansa festivaalin kotimaisessa ja kansainvälisessä kilpailussa. Kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten elokuvista ensi-illassa ovat myös Aleksis Delikourasin Souturetki (2021), Ilja Rautsin Night of the Living Dicks (2021) ja Pia Andellin Rekonstruktio (2021). Night of the Living Dicks on valittu myös Generation XYZ -kilpailuun. 

Kilpailun voittajat palkitaan sunnuntaina 14.3. Palkintoseremonia lähetetään suorana lähetyksenä elokuvajuhlien Facebook-kanavalla.

Moodkino-näytöksissä teemana nuorten mielenterveys
Tampereen elokuvajuhlien ja Kirkon Mediasäätiön järjestämissä maksuttomissa Moodkino-näytöksissä otetaan kantaa yhteiskunnalliseen ja ajankohtaiseen kysymykseen lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja mielenterveydestä. Näytösten lyhytelokuvat lähestyvät vakavaa aihetta elämänmyönteisellä tavalla, ja ne on tarkoitettu keskustelunavauksiksi kouluihin ja koteihin. 

Moodkino-näytösten yhteydessä nähdään myös Tampereen elokuvajuhlien, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen järjestämän nuorten elokuvatyöpajan satoa. Lielahden koulussa helmikuussa järjestetyssä työpajassa syntyi kolme mielenterveys-teemaista lyhytelokuvaa.

Poimintoja muusta ohjelmistosta
Aitoa festivaalitunnelmaa luovat ainutkertaiset elokuvaelämykset ja suorina lähetyksinä lähetettävät tapahtumat, kuten Lisa Rovnerin dokumentti Sisters with Transistors (2020) elektronisen musiikin uranuurtajanaisista ja Lotta Petronellan dokumentti Själö – Island of Souls (2020), joka esitetään live-säestettynä suorana lähetyksenä G Livelabista keskiviikkona 10.3. klo 21.

Festivaalilla nähdään myös WIFT Finlandin järjestämä Womarts Masterclass with Director Katja Gauriloff sekä kotimaisen kilpailuun valittujen lyhytelokuvien ohjaajien haastatteluja. Festivaaliviikkoon vipinää tuo lauantai-illan Late Night Show 13.3., jossa tunnelmaa luovat muun muassa Kalevi Suopursun karaoke-show ja saamelaisduo Vildá

Tapahtuma-alusta ja lipunmyynti
Elokuvanäytökset avautuvat katsottaviksi ja verkkolipunmyynti alkaa keskiviikkona 10.3. klo 10.00 Festhome TV -alustalla: https://tv.festhome.com/festivaltv/tampere-film-festival.
Elokuvanäytökset ovat katsottavissa 21.3. klo 23.59 asti. Festhome TV:n lisäksi elokuvajuhlien ohjelmistoa nähdään myös Keikalla.fi -alustalla (Själö – Island of Souls) sekä festivaalin omilla Youtube- ja Facebook -kanavilla.
Tampereen Koskikeskus-kauppakeskuksessa palvelee tapahtuman asiakaspalvelupiste, josta saa lisätietoa näytöksistä ja apua lipunostoon 14.3. saakka. Pisteellä myydään myös lippuja.
Yksittäislippujen hinta on 5 euroa ja festivaalipassin 50 euroa. Festivaalipassilla saa katseluoikeuden kaikkiin elokuvanäytöksiin Själö-erikoisnäytöstä lukuunottamatta. Lippujen määrää näytöksiin ei ole rajoitettu.

Pressikuvia: https://www.dropbox.com/sh/n0dhc875163d490/AADgKjtiZwAQQtTABUfQFCTDa?dl=0

https://tamperefilmfestival.fi/
@tamperefilmfestival #tamperefilmfestival