Tapsan Tahdit vietetään tällä viikolla Nokialla – Iskelmä-Finlandia jaetaan 20. kerran

Tapsan Tahdit vietetään tällä viikolla Nokialla – Iskelmä-Finlandia jaetaan 20. kerran

tt22_tiedotebanneri_2000x468.jpg

Legendaarinen 35-vuotias Tapsan Tahdit -tapahtuma vietetään Nokian Pirkkalaistorilla 4.-6.8. 
Tapahtuma käynnistyy torstaina 4.8. avajaisilla, jossa palkitaan ansioitunut kevyen musiikin esittäjä Iskelmä-Finlandialla. Palkinto jaetaan 20. kerran ja se on arvoltaan 10 000 euroa. Palkinnon myöntää vuosittain Nokian kaupunki. Palkintoraatia johtaa sanoittaja ja muusikko Turkka Mali. Ehdokasasettelu ei ole julkinen.
Voittaja myös esiintyy palkitsemisseremoniassa. Avajaisissa voittajan lisäksi yleisöä viihdyttää Nokia Big Band solisteineen Jerkka Virtanen ja Sarianna Tammilehto.

Nokialle saapuvat Suomen kärkiartistit
Tapahtumaviikonlopun perjantai- ja lauantai-illoissa tarjolla ovat Suomen kärkiartistien keikat. Lavalle astuvat pop-hiteistään tuttu Erin ja viimeistä kesää yhdessä keikkaileva Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani sekä iskelmätähti Suvi Teräsniska ja Ikurin rokkikone Popeda.

Alueella on runsaasti katettua tilaa ja laajat ravintolapalvelut. Tänä vuonna myös ruokamyyntiä on kehitetty ja tarjolla ovat muun muassa Pepper Smoke House -grillimyyntipisteen herkut sekä palkitun Iloiset Ässät -ravintoloitsijan gluteeniton ruokavalikoima.

Tapahtuman lipunmyynti on käynnissä Lippupisteessä. Lippuja on myynnissä myös portilla.

Maksuton päiväohjelma
Tapsan Tahdeilla on tunnetusti myös paljon maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille.
Lauantaina päivällä vietetään MLL Nokian yhdistyksen kanssa tuotettua Onnimanni-päivää, jossa on tekemistä ja ohjelmaa riittää koko perheelle. Lavalla viihdyttää Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis & Tuomo Rannankari.

Maksutta luvassa on myös nokialaisten kuorojen ja lauluyhtyeiden yhteisesitys, Nokian harmonikkakerhon ja Sami Saari & Jazzpojat konsertit sekä Jeena ja Vauhtikallot -kokoonpanon tarjoama rocken roll show yhdistettynä 50-lukulaiseen svengi-iskelmään. Mukana viihdyttää Simpsakat Pirkot.

Päiväohjelmassa tarjolla on myös paikallisen jo 30-vuotisen uran tehneen The River Brass Band -kokoonpanon keikka sekä Tahtitori Soi -tapahtumat, jossa esiintyvät Welmut, Waskivaarit, Saku Ryhänen, Pasi Heino ja HaBaRu.

”Olemme tyytyväisiä tämän vuoden ohjelmakattaukseen, joka huomioi kaikenikäiset Tahti-kävijät. Kaksi lavaa mahdollistaa myös ohjelman runsauden. On hienoa, että pääsemme tänä vuonna järjestämään Tahdit täydessä laajuudessaan!”, iloitsee tuottaja Jukka Heinämäki Onnensirkus Oy:stä.

Klubit ja jatkot
Tahdit levittyvät myös Pirkkalaistorin ympärille. Tahtiklubeilla viereisessä Ravintola Pepperissä esiintyvät Johannes Raittinen, Velikullat, S4kua Duo ja Minna’s Laundry. Jatkoja vietetään läheisessä Wäinössä klo 5 saakka.

Oheisohjelma
Tapahtuma ottaa varaslähdön jo keskiviikkona 3.8. klo 10-12, jolloin Pirkkalaistorilla on Tahtien ennakkotunnelmaa nostattavaa ajankohtaista ohjelmaa ja musiikkia. 
Tapahtuman päätteeksi sunnuntaina 7.8. Nokian kirkossa on kirkkohetki. Nokialainen trubaduuri Pasi Heino yhtyeineen vie yleisön laulamaan Tapio Rautavaaran rakkaimpia lauluja niiden lomittuessa kirkkohetkeen ja ehtoollisen viettoon. Messun viettoa johtaa vs. kirkkoherra Mikko Sulander.

Nokian mitali
Tapsan Tahtien avajaisten yhteydessä luovutetaan Iskelmä-Finlandian ohella myös Nokian mitali. Nokian kaupunginhallitus myöntää mitalin tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Nokian hyväksi. Mitalilla on palkittu vuodesta 1967 alkaen yhteensä 60 eri tahoa, joiden joukossa on muun muassa yhteiskunnallisia vaikuttajia, kulttuurin ja taiteen ammattilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä.

Tapsan Tahdit järjestetään 35. kerran ja Iskelmä-Finlandia jaetaan 20. kerran. Tapsan Tahdit on saanut nimensä Tapio Rautavaarasta, joka syntyi Pohjois-Pirkkalassa (nykyinen Nokia) vuonna 1915.

Liput: 13,50 – 42,50e /kpl

Lipunmyynti: Lippu.fi

Ikäraja: päivätapahtumat S, iltakonsertit K-18

Online:
www.tapsantahdit.fi
FB www.facebook.com/tapsantahdit
 
IG @tapsantahdit_official
#tapsantahdit

-->