Teemu Nikin ohjaama Nimby valittiin Varsovan elokuvafestivaaleille

Teemu Nikin ohjaama Nimby valittiin Varsovan elokuvafestivaaleille

Teemu Nikin ohjaama ja Nikin ja Jani Pösön käsikirjoittama Nimby saa kansainvälisen ensi-iltansa Varsovan elokuvajuhlien Free Spirit -kilpailussa, joka on tarkoitettu innovatiivisille, kapinallisille fiktio- ja dokumenttielokuville. Puolalaisfestivaali järjestetään 9.–18.10.2020.

Elokuva kertoo kaupunkilaistuneesta Mervistä, joka palaa kotiseudulleen iranilais-saksalaisen tyttöystävänsä kanssa. Suvaitsevana itseään pitävä Mervi joutuu käsittelemään avoimessa suhteessa elävien vanhempiensa, uusnatseihin liittyneen ex-poikaystävänsä ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämiä ristiriitoja. Nimbyn ensi-ilta Suomessa on 9.10.2020.

Nimby on myös kotimaisen Rakkautta ja Anarkiaa –elokuvafestivaalin ohjelmistossa, ja sen festivaaliennakkonäytös järjestetään 25.9. Helsingin Bio Rex –elokuvateatterissa.

Nimbyn rooleissa nähdään mm. Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto ja Matti Onnismaa. Elokuvan on tuottanut Jani Pösö / It’s Alive Films.

Teemu Nikki ja Jani Pösö ovat työpari, jonka edellinen elokuva Armomurhaaja oli Suomen ehdokas parhaan vieraskielisen elokuva Oscar-palkintoon. Armomurhaaja sai ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja se palkittiin parhaan käsikirjoituksen ja parhaan elokuvamusiikin Jussi-palkinnoilla. 

Lehdistönäytökset järjestetään seuraavasti:
• Helsinki: ke 30.9. klo 9:30 Tennispalatsi sali 2 (tekijät paikalla!)
• Turku: to 1.10. klo 16 Kinopalatsi sali 3
• Tampere: to 1.10. klo 10 Plevna sali 2

Elokuvan kesto on 1h 34 min, ja sen ikäraja K12. 

Elokuvan tekijät ovat paikalla keskiviikkona 30.9. näytöksen jälkeen. Paikalla ovat ohjaaja/käsikirjoittaja Teemu Nikki, tuottaja/käsikirjoittaja Jani Pösö sekä näyttelijöistä Susanna Pukkila, Elias Westerberg, Matti Onnismaa ja Ona Kamu. 

Haastattelut toteutetaan väljästi Tennispalatsin yläkerran Sviitissä.
Haastattelupyynnöt etukäteen: Taija Holm / ProPromotion Oy / puh. 040 748 3435 / taija.holm@propromotion.fi 

Nimbyn levittää elokuvateattereissa Finnkinon elokuvalevitys ja sen oikeudet omistaa Scanbox Entertainment.

Katso trailer: https://youtu.be/JMVrwL25ThU

-->