Ti-Ti Nalle julkaisee "Turvallisuus 1" -DVD:n 11.2.

Ti-Ti Nalle julkaisee "Turvallisuus 1" -DVD:n 11.2.

Ti-Ti Nallen tuorein dvd-julkaisu on ”Turvallisuus 1”, joka löytyy kaupoista 112-päivänä eli 11.2. Dvd:llä nallet vierailevat Pirkanmaan pelastuslaitoksella, jossa koulutussuunnittelija Valtteri Väyrynen kertoo, miten yllättäviä tilanteita voi ennakoida ja ehkäistä sekä miten mahdollisissa tilanteissa tulisi toimia. Tilanteita käydään läpi käytännön esimerkein nalleperheen esittämänä: miten tulee toimia, kun pallo lentää veteen, liedellä syttyy tulipalo tai paperi palaa. Dvd:llä tutustutaan paloaseman lisäksi palomiesten työhön ja heidän arkeensa.

”Ajatus turvallisuus-aiheisesta dvd-julkaisusta on kypsynyt mielessä jo nelisen vuotta. Aihe on tärkeä, koska toimimme varhaiskasvattajina ja turvallisuus on koko perheen asia. Valtteriin tutustuessamme huomasimme, että meissä yhdistyvät minun mielikuvitukseni ja Valtterin faktat, jotka yhteen saatettuna synnyttivät kyseisen, hyvin opettavaisen julkaisun”, kertoo Ti-Ti Nalle -hahmon luoja Riitta Korpela.

Turvallisuus ei rajoitu vain dvd-julkaisuaiheeksi vaan Ikaalisissa sijaitsevasta Ti-Ti Nallen Talosta löytyy myös turvallisuushuone, jossa on esillä turvallisuuteen liittyviä asioita ja rekvisiittaa. Talon toimintatuokioissakin otetaan turvallisuus-aiheet huomioon. Valtteri on myös useasti vuoden aikana Talossa tiedottamassa aiheesta.

”Pelastuslaki jo velvoittaa, että meidän tulee tavoittaa ihmisiä ja tällä julkaisulla tavoitamme kokonaisia perheitä, myös niitä perheen pienimpiä. Kierrämme vuosittain alueen esikouluja ja käymme puhumassa turvallisuudesta. On kunnia-asia saada olla mukana tällä julkaisulla”, sanoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen Valtteri Väyrynen.

”Yllättäviä tilanteita käydään läpi positiivisuuden kautta ja siinä samalla lapsi oppii”, kertoo Riitta Korpela. Dvd:ltä löytyy materiaali myös viitottuna.

Dvd sisältää videon, jossa nallet vierailevat paloasemalla ja esimerkkitapauksia yllättävistä tilanteista sekä 112-laulun, jonka voi katsoa täältä: http://www.youtube.com/watch?v=qg_R1TknOvA
Katso ”Turvallisuus 1”-trailer: http://www.youtube.com/watch?v=afdAv3ObjB0

Ti-Ti Nallelta ilmestyy aiheen tiimoilta myös palapelejä ja Turvallista elämää Ti-Ti Nallen kanssa -puuhakirja, jossa on monipuolista puuhailtavaa turvallisuusteeman alla pitkäksi aikaa.

Riitta ja nalleperhe tavattavissa Pirkanmaan pelastuslaitoksella (Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16, Tampere) 112-päivänä 11.2. klo 15-18.

Tähän hankkeeseen on saatu avustusta Palosuojelurahastolta.

www.titinalle.fi