Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ainutlaatuisella keikalla Orchestra Baobabin (SEN) kanssa

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ainutlaatuisella keikalla Orchestra Baobabin (SEN) kanssa

* Näsilinnan Venetsialaiset Tampereella pe-la 28.-29.8.2015


Slaavilainen kaiho kohtaa länsiafrikkalaisen haikeuden maailmanmusiikin huippukokouksessa Tampereella perjantaina 28.8., kun Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani nousee historiallisen Näsilinnan puistoalueen ulkoilmalavalle yhdessä senegalilaisen Orchestra Baobabin kanssa. Vaikuttava 15-henkinen orkesteri tekee ensiesiintymisensä Helsingin juhlaviikoilla saapuen konsertoimaan sen jälkeen Tampereelle Näsilinnan Venetsialaisiin.

Suomen konserttien jälkeen Orchestra Baobab ja Kaihon Karavaani siirtyvät studioon tallentamaan yhteistyönsä hedelmiä. ”Unelma yhteistyöstä on elänyt pitkään. Matkustin muutama vuosi sitten Lontooseen kohtaamaan lempiyhtyeeni – turhaan, sillä viisumisäätöjen takia koko keikka peruuntui, eivätkä herrat päässeet paikalle. Piti mennä Senegaliin, Dakariin. Lopulta löysin itseni Thierno Koitén, Baobabin saksofonistin olohuoneesta syomässä thiéboudiennea, paikallista kalaruokaa. Katseltiin painia telkkarista, poimittiin sitruunoita, soiteltiin jameissa meren rannalla. Tapasin koko yhtyeen ja kerroin ideastani. Päätettiin tehdä jotain kimpassa.”

Orchestra Baobab on yksi Afrikan suurista musiikki-ikoneista. Vuonna 1970 perustettu yhtye yhdistää afrokuubalaisia rytmejä ja portugalilaisia kreolimelodioita kongolaiseen rumbaan, highlifeen ja muihin afrikkalaisiin rytmeihin. Kaihon Karavaani kutoo kasaan mattoa, jossa yhdistyvät slaavilainen kaiho, rillumarei, portugalilainen sausade ja tarkka rytmi. Viiden vuoden aikana yhtyeestä on tullut niin kriitikoiden kuin musiikkia ostavan yleisön suosikki.

Upea valoshow, Pulse plays Pink Floyd, Masquerade night
Näsilinnan venetsialaiset jatkuvat lauantaina 29.8., jolloin luvassa on upea valoshow Pink Floydin tapaan, kun lavalle astuu kehuttu, legendaarisen yhtyeen covereita esittävä Pulse. Lauantaina yleisöllä on myös halutessaan mahdollisuus pukeutua, sillä illan teemana on ’masquerade night’. Ennen iltaohjelmaa puistossa esiintyy massiivinen 150 soittajan Pirkanmaan puhallinorkesteri, jonka esiintyminen on yleisölle maksuton.

Venetsialaiskulttuuri
Näsilinnan Venetsialaiset järjestää Koskiravintolat Oy, joka toi neljä vuotta sitten venetsialaiskulttuurin rannikolta Tampereelle ja kannusti muitakin järjestämään loppukesän juhlaa, mökkikauden päättäjäisiä kaupungissa. ”Sitä saa, mitä tilaa”, kommentoi Koskiravintoloiden Teemu Aaltonen. Nyt kaupungissa juhlitaan ainakin kolmet venetsialaiset. ”Näsilinnan uniikki palatsi ja luonnonkaunis ympäristö sekä kiinnostava ohjelmisto luovat vieraille ainutlaatuisen tapahtumakokemuksen”, lupaa Aaltonen ja toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi. Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut ja kokemuksen voi halutessaan nostaa uudelle tasolle varaamalla VIP-liput.

Historiallinen Näsilinna avattiin tänä keväänä uudelleen yleisölle 17 vuoden jälkeen. Mittavan remontin läpikäynyt Näsikallion laella sijaitseva uljas palatsi on nyt ravintola- ja museokäytössä.

Liput:
pe 28.8. 35 eur
la 29.8. 15 eur

Veuve Clicquot -VIP-liput (sisältää VIP-tilan ja ruokailun):
pe 28.8. 79 eur
la 29.8. 49 eur

Tiketistä hankittuihin lippuihin lisätään palvelumaksu.

Lipunmyynti:
Näsilinna
Tiketti.fi

#Nasilinna

www.nasilinna.fi
www.tampereelle.fi