UMK:ssa menestynyt Cyan Kicks esiintyy seuraavaksi amerikkalaisyleisölle

UMK:ssa menestynyt Cyan Kicks esiintyy seuraavaksi amerikkalaisyleisölle

cyan-kicks-lowres.pngKuva: Yle / Miikka Varila

Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi sijoittunut Cyan Kicks matkaa seuraavaksi Yhdysvaltoihin. Yhtye esiintyy South By Southwest -tapahtumassa Austinissa, Texasissa 16. maaliskuuta. Kyseessä on legendaarinen musiikki- ja elokuva-alan festivaali, joka kokoaa yhteen ajankohtaiset esiintyjät, alan kansainväliset ammattilaiset ja tuoreesta musiikista kiinnostuneen yleisön. SXSW:ssä ovat esiintyneet suomalaisista yhtyeistä muun muassa Children of Bodom ja The 69 Eyes.

SXSW on yksi tunnetuimpia ja arvostetuimpia showcase-festareita maailmassa. ”2022 tulee olemaan meille isoin vuosi tähän mennessä. Tuntuu mielettömän hienolta päästä starttaamaan keikat juuri SXSW:ssä”, kommentoi Cyan Kicks.

Huima pistepotti ja noste
Cyan Kicks keräsi UMK22-finaalissa lauantaina 26. helmikuuta eniten ääniä uusista yhtyeistä. Yhteispistemäärä kansainvälisen raadin ja yleisön antamien äänien osalta oli 221. Voiton vei pitkän linjan kansainvälinen poprock-yhtye The Rasmus.

”UMK oli meille tärkeä kokemus ja ponnahduslauta. Koko kilpailun valtava tuotanto, medianoste ja yleisöpalaute opettivat ja kasvattivat lyhyessä ajassa valtavasti. Kaiken jälkeen tuntuu paljon valmiimmalta ja varmemmalta, on syntynyt luotto, että sitä pystyy ihan mihin vaan”, kannustaa laulaja Susanna Alexandra kollegoita, jotka miettivät kisaan lähtemistä.

Tavastian ikärajaton keikka 3.4.
Yhtye ei ole UMK:n jälkeen jäänyt laakereilleen lepäilemään vaan valmistautuu nyt amerikkalaisyleisön hurmaamiseen. Edessä on tärkeä kansainvälinen esiintyminen. SXSW:n ja Jenkeistä paluun jälkeen Cyan Kicks esiintyy Tavastialla ikärajattomalla keikalla sunnuntaina 3.4. Nelikon faniyhteisö on laaja, alaikäisistä aikuisiin poprock-musiikin kuluttajiin, ja siksi Cyan Kicks haluaa tarjota keikkakokemuksen myös nuoremmalle yleisölle.

Kansainvälinen agentuurisopimus
Ennen UMK:ta yhtye tiedotti kansainvälisestä agentuurisopimuksesta saksalaisen Contra Promotionin kanssa. Sopimus avaa ovia ulkomaisille lavoille. Agentuurin rosterissa on lukuisia kansainvälisiä artisteja ja suomalaisista muun muassa Nightwish, Sunrise Avenue, Blind Channel, Beast In Black ja Turmion Kätilöt.

Kokoonpano:
Susanna Alexandra – laulu, kitara
Niila Perkkiö – kitara
Leevi Erkkilä – basso
Pietari Reijonen – rummut

Keikat:
16.3. Antone’s, SXSW Festival, Austin, TX (US)
26.3. Ikaalinen, Ikaalisten kylpylä
3.4. Helsinki, Tavastia
28.5. Tampere, Särkänniemi
17.6. Rauma, Rock In The City
7.7. Kajaani Festival, Kajaani
8.7. Oulu, Rock In The City
9.7. Tampere, Sauna Open Air
6.8. Jämsä, Himos Metal Festival 

Pressikuvat: https://www.dropbox.com/sh/vb5eaqr6bw3acyb/AABkQjNQnROlCIeyCqRCwbg_a?dl=0

Online:
www.cyankicks.com
www.facebook.com/cyankicks
@cyankicks #cyankicks

-->