Uraansa aloitteleva kitarayhtye etsii basistia ja ammattituottajan sparrausta

Uraansa aloitteleva kitarayhtye etsii basistia ja ammattituottajan sparrausta

Radiosoittoakin saanut indiepop/-rockbändi Roan etsii taitavaa basistia ja on päättänyt valjastaa Internetin voimat käyttöönsä. Halukkaat soittajat voivat hakea paikkaa bändissä BandOnTheWeb.com -palvelun kautta, jossa järjestetään myös virtuaaliset koesoitot. Uusi basisti saattaa päästä heti tulikokeeseen, kun Roan tavoittelee pääsyä suomalaisten huipputuottajien arvioitavaksi Demopaneeli –tapahtumaan.

Nykyään työhaastattelut ja jopa elokuvan koekuvaukset onnistuvat netissä, mutta bändin kasaamiseen sitä on harvemmin käytetty. Uusi suomalainen nettipalvelu Band on the Web on edelläkävijänä avannut bändien koesoittomahdollisuuden nettiin. Soittajaehdokkaat voivat osallistua virtuaaliseen koesoittoon silloin kun heille itselleen sopii, ja uusia jäseniä hakeva bändi säästää aikaa kutsumalla live-tapaamiseen vain kaikista sopivimmat muusikot.

Roan ammentaa soundinsa paljolti brittiläisen kitarapopin ja -rockin monimuotoisesta maailmasta. Roanin kappaleet vievät kuulijan aurinkoisille kaduille, nuoren miehen romanttisiin unelmiin, joissa lämpimät melodiat houkuttelevat mukaansa kuin nuoret pariisittaret Montmartren yössä.

Roan on selvittänyt tiensä Band on the Webin ja Lost In Music -festivaalin järjestämään Demopaneeli –tapahtuman nettiäänestykseen, johon valittiin kahdeksan lupaavinta yhtyettä 500 hakijan joukosta. Nettiäänestyksen parhaat pääsevät esiintymään Demopaneeliin kotimaisille huipputuottajille. Esiintymisen jälkeen bändi saa rehellisen ja kaunistelemattoman syväanalyysin lahjakkuutensa ja taitojensa sen hetkisestä tilasta, näkemyksen vahvuuksistaan sekä konkreettisia ehdotuksia riman nostamiseksi. Band On The Web –palvelun tuottajista paikalla ovat mm. Riku Pääkkönen ja Rake Eskolin.

Demopaneelin live-tapahtuma on 16.10. Tampereen Hullussa Porossa ja siihen mennessä basistikin olisi hyvä löytää. Virtuaaliseen koesoittoon voi osallistua osoitteessa https://bandontheweb.com/wantedpublic/?76 .

Demopaneeli-äänestys löytyy osoitteesta https://bandontheweb.com/LostInMusic/entries/

BandOnTheWeb.com on bändeille ja artisteille tarkoitettu nettipalvelu, joka auttaa heitä menestymään. Virtuaalisten koesoittojen lisäksi bändi voi työstää biisejä yhdessä online-mixerillä ja jakaa niitä netissä. Kun bändi on valmis menestykseen, voivat he lähettää musiikkinsa huipputuottajille ja saada apua läpimurtoon. Taustavoimissa mukana on mm. Eppu Normaalista tuttu Juha Torvinen ja tuottaja Riku Pääkkönen Ranka Kustannukselta. Palvelun tuottaa oululainen NetSono Oy.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Haapea
mika.haapea@netsono.com /+358408052717
http://BandOnTheWeb.com

Joonas Jalonen
musicroan@gmail.com

Roan:
https://www.facebook.com/musicroan/
https://bandontheweb.com/band/?200