Uusi Guitarfan alkaa ilmestyä kahden kuukauden välein

Uusi Guitarfan alkaa ilmestyä kahden kuukauden välein

Kitaramusiikkiin, sen esittäjiin, akustisiin ja sähköisiin kitaroihin, niiden valmistajiin sekä kitaraan liittyviin laitteisiin, ohjelmistoihin ja sovelluksiin keskittynyt digitaalinen GuitarFan -julkaisu on saatavana elokuun alussa iPadeille App Storesta ja Android-tableteille Google Play -sovelluskaupasta. Se on ensimmäinen tableteille tuotettu kitaramusiikin maailmaa käsittelevä julkaisu, ei niin sanottu näköislehti.
Jatkossa GuitarFan ilmestyy kahden kuukauden välein, 6 kertaa vuodessa.

GuitarFan kertoo kitarasankareista ja -yhtyeistä sekä kitaran ja kitaramusiikin historiasta. Julkaisu testaa ja esittelee akustisia sekä sähköisiä kitaroita lisälaitteineen, musiikkiohjelmistoja ja kitaraan liittyviä mobiilisovelluksia. Mikään musiikkilaji ei ole etusijalla: kitaralla soitetaan rockia, poppia, bluesia, heavya, jazzia, klassista, countrya ja soulia – mutta musiikillisia raja-aitoja ei ole. Uusin julkaisu esittelee kitaramusiikin eri lajeja myös videoina tabletin ruudulla.

Perinteiset akustiset kitarat ja soittotavat ovat edelleen suosittuja. GuitarFanin tavoite on myös aktivoida ja rohkaista niitä, jotka kitaran hankittuaan ovat syystä tai toisesta jättäneet soittimensa nurkkaan pölyttymään.

GuitarFania tehdään kaikille kitarafaneille, sillä soittotaitoa ei lukemiseen, videoiden katselemiseen ja kitaramusiikin kuuntelemiseen tarvita. GuitarFanin avulla voi myös aloittaa soittoharrastuksen tai kehittää kitaransoittotaitojaan: mukana tulee olemaan opetusvideoita nuotteineen ja tabulatuureineen.

Tekijöiden yhteistyökumppaneiden verkosto on laaja ja kansainvälinen. Toimittajana muiden muassa on legendaarinen yhdysvaltalainen, Los Angelesissa asuva musiikkijournalisti Steven Rosen. GuitarFan tullaan julkaisemaan myös englanninkielisenä. Julkaisun tavoitteena on muun muassa edistää suomalaisen kitaramusiikin ja suomalaisten kitaristien tunnettuutta maailmalla. Ensimmäinen suomenkielinen numero on saatavana tutustumishintaan 0,89 euroa.