Uutta Kaipalta, Beardfish'lta ja Stealing Axion -yhtyeeltä 31.8

Uutta Kaipalta, Beardfish'lta ja Stealing Axion -yhtyeeltä 31.8

KAIPA

Progressiivisen rockin pioneeri Kaipa on ollut olemassa jo vuodesta 1973 lähtien, mutta vuosina 1982-2002 he pitivät pidempijaksoisen tauon. Tänä aikana bändin jäsenet ovat niittäneet mainetta eri yhtyeissä kuten Scar Symmetry, Flower Kings, Karmakanic. Ei siis ole yllätys, että Kaipa on saanut erityisen kulttimaineen progressiivisen rockin fanien keskuudessa.

”Fanimme olivat todella iloisia, koska päätimme julkaista ”Notes From The Past” -albumin 20 vuoden tauon jälkeen vuonna 2002, sillä kukaan ei oikeastaan odottanut bändin palaavan”, kommentoi yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja Lundin. Kaipa on jatkanut kehitystään albumista toiseen riippumatta tauoista julkaisuiden välillä. ”Vittjar” on täydellinen esimerkki tästä.

”Vittjar” -albumin kappaleet:
1. First Distraction
2. Lightblue and Green
3. Our Silent Ballroom Band
4. Vittjar
5. Treasure House
6. A Universe of Tinyness
7. The Crowned Hillsides
8. Second Distration

www.kaipa.info
www.myspace.com/kaipa
www.facebook.com/Kaipa.music

BEARDFISH

Vuonna 2001 perustetun ruotsalaisen Beardfish-kvartetin musiikki on suunnattu 70-luvun progressiivisen rockin faneille. Beardfishia on verrattu musiikkigenrensä legendoihin mm. King Grimson, Yes ja Genesis.

”Meille ei ole ongelma vaikka ihmiset vertaavatkin meitä kyseisiin yhtyeisiin, koska olemme kasvaneet kuunnellen heidän musiikkiaan ja King Grimson oli yksi syy, minkä takia perustimme Beardfishin”, kommentoi yhtyeen laulaja/kosketinsoittaja Rikard Sjöblom.

Sjöblom on Beardfishin pääasiallinen biisintekijä vaikkakin pari kappaletta yhtyeen historian aikana on kirjoitettu yhteistuumin koko bändin kanssa. Kuten aiemmilla levyillä myös ”Void” -albumilla eräät kappaleet olivat aluksi puutteellisia, mutta ne saatiin lopuksi koko bändin voimin täydelliseen iskuunsa.

Biisilista:

1. Intro (by Andy Tillison)
2. Voluntary Slavery
3. Turn To Gravel
4. They Whisper
5. This Matter Of Mine
6. Seventeen Again
7. Ludvig & Sverker
8. He Already Lives In You
9. Note
I. Note
II. Descending
III. The Void
IV. Note (reprise)
10. Where The Lights Are Low
11. Ludvig & Sverker Solo Piano Version

STEALING AXION

Stealing Axion perustettiin talvella 2009 kitaristiensa Dan Fobrichin, Josh DeShazon ja Phil Willmarthin toimesta. Kolme kaverusta alkoivat kirjoittamaan riffejä yhdessä ja pian alkoikin varsinaisia kappaleita syntymään. Alkuvuodesta 2010 nauhoitettiin ensimmäinen EP, joka levisi nopeasti netissä ja keräsi tuhansia ylistyksiä faneilta sekä kriitikoilta.
Näiden biisien toimineena vankkana perustana, yhtye alkoi kirjoittamaan biisejä sekä kehittämään soundiaan. Pian olikin olla jo tarpeeksi materiaalia täysipitkälle albumille. ”Moments” -albumilla yhdistyy ainutlaatuisella tavalla raivokas ja raaka metalli yhdessä herkkien ja laajojen tunnelmien kanssa.

”Mielestämme tämä albumi on huipentuma, joka on koostunut eri tekniikoista, joita olemme kokeilleet viime vuosien aikana. Haluamme tehdä perus laululinjoja, jotka toimivat ja hiljalleen lisätä materiaalia mukaan kunnes olemme tyytyväisiä”, kommentoi yhtyeen laulaja/kitaristi Dan Forbrich.

Albumin kappaleet:

1. Mirage Of Hope
2. Solar
3. Everything Or Nothing
4. 47 Days Later
5. The Unwanted Gift
6. Eventide
7. Collapse
8. It’s Too Late Now
9. Sleepless
10. Moments Part 1
11. Moments Part 2

www.facebook.com/stealingaxion
http://soundcloud.com/stealingaxion