Värttinän paluualbumi julkaistaan 1.2.2012

Värttinän paluualbumi julkaistaan 1.2.2012

Suomen menestynein nykykansanmusiikkiyhtye Värttinä tekee upean paluun 1.2.2012 julkaistavalla ”Utu”-albumillaan. Kokoonpano on viettänyt viime vuodet hiljaiseloa kotimaassaan, mutta ahkeroinut ulkomailla. Edellisestä studioalbumista tulee kuluneeksi pian kuusi vuotta, mutta yhtye on tällä välin mm. kiertänyt ulkomailla ja säveltänyt musiikkia maailman kalleimpaan musiikaaliin Lord of the Rings, jota on esitetty niin Torontossa kuin Lontoon West Endissäkin.

”Pääsimme tekemään töitä alan huippujen kanssa. Olimme musikaalissa mukana alusta saakka, joten saimme nähdä kaikki työvaiheet lavasteiden pienoismalleista lähtien. Pääsimme myös opettamaan musikaalin laulajia. Musikaali oli valtavan hieno ja ainutlaatuinen kokemus”, kertoo Mari Kaasinen.

Kokoonpanossa vaikuttavat nykyisin laulaja-sanoittaja Mari Kaasinen, Kuunkuiskaajista tutut Johanna Virtanen ja Susan Aho, mm. haitaria ja koskettimia soittava Matti Kallio sekä basisti Hannu Rantanen. Levyllä vierailevat Wimmen ja Sakari Kukon lisäksi Jaska Lukkarinen (rummut, perkussiot), Kukka Lehto (viulu) sekä Matti Laitinen (kitara, mandoliini ym.).

”Utu”-albumin tuottajan penkillä on istunut biisimateriaalia paljon säveltänyt ja bändissäkin vaikuttava Matti Kallio, joka on tuonut Värttinään sen tuoreen nykysoundin. Albumi on miksattu Islannissa ja masteroitu New Yorkissa. Sanoituksista vastaa pääosin Mari Kaasinen. Pitkäsoitto tullaan Suomen lisäksi julkaisemaan samaan aikaan Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa.

”Levyllä on sopivasti uutta ja vanhaa. Tavaramerkkimme eli laulusoundi on ennallaan ja ääntä on käytetty laajalla skaalalla. Tällä levyllä saa taas kuulla korkeelta ja kovvoo laulamista! Levyllä kuullaan myös uusia soittimia ja vierailijat tuovat mukavan lisän levyyn”, valottaa Kaasinen sisältöä.

Värttinän albumin julkaisee Rockadillo Records, jonka luotsaaja Tapio Korjus kertoo: ”Näin Värttinän keikan kesällä Tokiossa ja olin vaikuttunut siitä, miten he ottivat yleisön haltuun ja miten nuorekas sekä tuore ote siinä on!”.

Yhteensä 10 albumia julkaisseen Värttinän tulevalta ”Utu”-albumilta irrotetaan single, joka sekoittaa taitavasti nykykansanmusiikin, popin ja iskelmän. ”Tuuterin tyttäret”-single kuunneltavissa: http://soundcloud.com/varttina

Värttinä on Sibafestin pääesiintyjä Musiikkitalossa 31.1.2012.

Biisilista:
1. Ruhverikko
2. Tuuterin tyttäret
3. Kaihon kantaja
4. Vietäviä
5. Utuneito
6. Iloni
7. Helleleo
8. Vaeltaja
9. Suruni suuri
10. Manattu
Haltija-suite (11.-14.)
11. Kutsu
12. Haltija
13. Tantsu
14. Haltijan hallussa
15. Uinu

http://www.facebook.com/pages/V%C3%A4rttin%C3%A4/30375899558

Lisätiedot:
LEVY-YHTIÖ Rockadillo Records, Tapio Korjus, +358 400 232 440, tapio@rockadillo.fi
TIEDOTUS ProPromotion Oy, Taija Holm, +358 40 748 3435, taija@propromotion.fi