Villiä Hurjempi Pohjola on Suomen Komediateatterin alkukevään uusi komedia

Villiä Hurjempi Pohjola on Suomen Komediateatterin alkukevään uusi komedia

• Esitykset Aleksanterin teatterissa 7.2.-16.3.2019
• Näyttämöllä Ria Kataja, Janne Kataja, Minna Kivelä, Iikka Forss, Tom Petäjä ja Taneli Läykki
• Käsikirjoitus Ville Nummenpää
• Ohjaus Sami Hokkanen

 

Suomen Komediateatterin alkukevään viihdyttävin ja villein komedia Villiä Hurjempi Pohjola saa ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa 7.2.2019. Esityskausi jatkuu 16.3. saakka. 

Teos on humoristinen pikakelaus pohjoisen maamme historiallisista käännekohdista ja merkkihenkilöistä. ”Siitä asti, kun Suomi asutettiin, on kansamme ollut kiirastulessa tavalla tai toisella. Miksi Jussi tuli ja miksi Jussi jäi, missä kulkee raja, osataanko mistään olla samaa mieltä, mikä mittamme täyttää ja koska kirveemme lopulta lentää kaivoon? Villiä Hurjempi Pohjola porautuu huumorikeskuksen ytimeen ja tiivistää hullun kansamme historiikin hundraårenit alle kahteen tuntiin. Kotimatkan naurut saat kaupan päälle!”, avaa sisältöä ohjaaja Sami Hokkanen.

Lavalla nähdään monipuolinen ja hauska joukko kotimaisen komedian huippunimiä Ria Kataja, Janne Kataja, Minna Kivelä, Iikka Forss, Tom Petäjä ja Taneli Läykki.

Teos on Suomen Komediateatterin käsikirjoituskilpailun voittaja. Kilpailun tavoitteena oli löytää riemastuttava, komediallinen tai tragikoominen sekä yhteiskunnallisesti kiinnostavaan aiheeseen pureutuva käsikirjoitus. Tekstejä saapui lähes 150 kappaletta. Tuomaristo valitsi yksimielisesti voittajaksi Ville Nummenpään käsikirjoituksen. Tuomaristossa tekstejä arvioivat ohjelmajohtaja Heikki Seppälä, agentti Markus Pyhältö Agency Northista, ohjaaja Tuomas Parkkinen ja Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen

”Nummenpään teksti on tyylipuhdas komedia. Käsikirjoitus nauratti ääneen. Tekstissä kuuluu Monty Pythonin kaikuja ja Kummelin pöhkösuomen yli hilseen menevää havinaa. Käsikirjoituksesta näkyi, että kirjailija tuntee komediakirjoittamisen perinteitä”, tuomaristo perusteli valintaansa.

Villiä Hurjempi Pohjolan esitysten lipunmyynti alkaa Ticketmasterissa tänään keskiviikkona 17.10.2018. 

www.suomenkomediateatteri.fi

Liput:
38 eur / kpl

Esitysajat ja lipunmyynti:
www.ticketmaster.fi

Yritys- ja ryhmämyynti: Suomen Komediateatteri Oy, teatteri@suomenkomediateatteri.fi, 010 821 2705

Pressikuvat: www.suomenkomediateatteri.fi/media 

Median akkreditoinnit esityksiin: taija@propromotion.fi

Sosiaalinen media:
IG @suomenkomediateatteri // @aleksanterinteatteri // FB suomen komediateatteri
#suomenkomediateatteri

Lisätiedot:
Tuotanto: Suomen Komediateatteri, Jan Streng, 040 733 5929, jan.streng@suomenkomediateatteri.fi
Viestintä: ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

-->