Vuonna 85 -elokuvan soundtrack julkaistaan ensi-iltapäivänä 25.1.2013.

Vuonna 85 -elokuvan soundtrack julkaistaan ensi-iltapäivänä 25.1.2013.

Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama Vuonna 85 -elokuva saa ensi-iltansa 25.1. Samana päivän kauppoihin ilmestyy elokuvan 19 biisin soundtrack.

Elokuvan musiikin kliirauksesta vastannut Epe Helenius kertoo: ”Biisilista on tehty täysin elokuvan ehdoilla eli Timo Koivusalo ja käsikirjoittajat valitsivat elokuvaan kappaleet.
Lista syntyi helposti, koska elokuvassa biisit olivat niin luontevan hyvässä järjestyksessä, että laitoin ne cd:llekin samassa järjestyksessä”.

Elokuvassa ja soundtrackillä kuullaan suomirockin legendaarisimmat kappaleet kuten mm. Eppu Normaalin ”Vuonna ’85”, ”Tahroja paperilla” ja ”Baarikärpänen”, Popedan ”Kuuma kesä”, ”Sukset” ja ”Kaasua, komisario Peppone” sekä Juicen ”Syksyn sävel”, ”Viidestoista yö” ja ”Luonas kai olla saan”.

”Yksi poikkeus vahvistaa säännön. Elokuvassa ’Kitara, taivas ja tähdet’ -pätkän esittää Maunoa näyttelevä Topi Kohonen Eppujen säestämänä. Soundtrackillä se kuitenkin kuullaan Eppujen alkuperäisenä versiona. Levyn ainoa cover on pääosaesittäjien Reino Nordninin ja Malla Malmivaaran tulkitsema Juicen biisi ’Musta aurinko nousee’. Muu materiaali on ’80 luvun originaaleja versioita”, täsmentää Helenius.

Malla Malmivaaran ja Reino Nordinin esittämä ”Musta aurinko nousee” on julkaistu radiosinglenä.

Juicen, Eppu Normaalin ja Popedan musiikkiin pohjautuva Vuonna 85 -elokuva on rouhea romanttinen komedia suuresta rakkaudesta ja tarina värikkäästä kaveriporukasta, jolta nuoruus meni, mutta aikuisuus ei tullut. Elokuva vie katsojan keskelle kimaltavaa 80-lukua, takaisin salihousujen, takatukkien, olkatoppausten, solarium-rusketusten ja miesten permanenttien aikaan. Pääosissa nähdään Reino Nordin ja Malla Malmivaara. Muissa rooleissa esiintyvät mm. Mikko Nousiainen, Miina Maasola, Heikki Silvennoinen, Jussi Lampi, Jari Salmi, Topi Kohonen, Martti Syrjä, Pate Mustajärvi ja Tapio Liinoja.

Elokuvan tuottaa Artista Filmi Oy yhteistyössä Veitikka-tuotanto Oy:n kanssa. Sen ovat käsikirjoittaneet Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Elokuvan levittää Buena Vista International Finland.

Soundtrackin biisilista:
1. Eppu Normaali ”Vuonna ’85”
2. Popeda ”Raswaa koneeseen”
3. Popeda ”Kuuma kesä”
4. Eppu Normaali ”Joka päivä ja joka ikinen yö”
5. Juice ”Luonas kai olla saan”
6. Juice ”Syksyn sävel”
7. Eppu Normaali ”Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset”
8. Eppu Normaali ”Pimeyden tango”
9. Popeda ”Kaasua, komisatio Peppone”
10. Juice ”Tampereen aamu”
11. Eppu Normaali ”Baarikärpänen”
12. Juice ”Viidestoista yö”
13. Eppu Normaali ”Tahroja paperilla”
14. Popeda ”Sukset”
15. Popeda ”Yö”
16. Popeda ”Tahdotko mut tosiaan”
17. Eppu Normaali ”Kitara, taivas ja tähdet”
18. Juice ”Pyhä toimitus”
19. Juice, esittäjät Malla Malmivaara ja Reino Nordin ”Musta aurinko nousee”

www.vuonna85.fi